Door: N. Pracht
Bizar

Engelsman eet moederkoek als ontbijt (VIDEO + FOTO'S)

Een onlangs geworden vader eet de placenta van zijn vrouw als ontbijt, rauw én gekookt. Pas op: vo...

Een onlangs geworden vader eet de placenta van zijn vrouw als ontbijt, rauw én gekookt. Pas op: voor mensen met een zwakke maag kunnen de beelden in dit artikel als schokkend worden ervaren.

De Brit Ross Watson is de trotse vader van zijn pasgeboren zoontje Lachlan. De toegewijde ouder neemt zijn taak echter wel héél serieus en besloot het nageboorte van de bevalling op te eten.

Nieuw ingrediënt

En het begon nog wel als slechts een grap. ''Negen maanden aan het koken en in tien minuten opgegeten, bon appétit'', grapt Ross met zijn mes en vork in de aanslag. Voor hem op tafel ligt een authentiek Engels ontbijt met één kleine aanpassing: gekruide rauwe én gekookte moederkoek. ''Gekookt smaakt het duidelijk beter'', aldus Ross.

Lees en zie ook: moeder treft ongedierte aan in 'bucket' gefrituurde kip (FOTO'S)

Ach, zo is Ross

''Gekookt is de moederkoek sappig, het lijkt een beetje op lever alleen dan met een rauwere textuur'', was zijn bevinding. Zijn vrouw Heather vond het op het eerste gezicht walgelijk, maar dacht daarna: ''Ach, zo is Ross gewoon''. ''Ik heb dus het placenta van mijn vrouw gegeten en het was eigenlijk verdomd lekker'', liet hij op Facebook weten.

Lees en zie ook: blinde vrouw woont 20 jaar lang met overleden zoon

Niets nieuws onder de zon

Normaal gesproken wordt het placenta gezien als medisch afval, maar volgens sommige bronnen zou het eten van de moederkoek postnatale depressie tegengaan. Ook in het dierenrijk is het eten van het nageboorte de normaalste zaak van de wereld. Het bevat namelijk veel voedingstoffen. Daarnaast kan de geur van achtergelaten placenta roofdieren aantrekken.

Nou, eet smakelijk dan maar.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws