Door: N. Pracht Fotografie:
Bizar
2

Eerder geboren, maar toch jonger dan tweelingbroertje. Hoe dan? (FOTO)

Even een hersenkrakertje. Een jochie is eerder geboren dan zijn tweelingbroert(je), maar toch jonger. Hoe dan? Snap...

Even een hersenkrakertje. Een jochie is eerder geboren dan zijn tweelingbroert(je), maar toch jonger. Hoe dan? Snap jij het nog?

De verplegers van een zwangerschapskliniek in de Amerikaanse staat Massachusetts, waar Emily Peterson op 6 november beviel van een tweeling, stonden zelf nooit eerder voor zo'n vraagstuk. Op Facebook plaatsten zij de tekst: ''Raadsel van de dag: Samuel is als eerste geboren, maar zijn tweelingbroer Ronan is ouder. Hoe is dat mogelijk?'' Als de gerenommeerde raketgeleerden die wij natuurlijk zijn, schoot direct een tal van theorieën door ons hoofd. Behalve de juiste. Wat zou in hemelsnaam hiervoor een verklaring kunnen zijn?

Het antwoord

Na een langdurige brainstormsessie kwamen we erachter dat het antwoord gewoon onder de foto stond. En dus viel het kwartje.. Wat blijkt: Samuel werd geboren op zondag om negen over half twee 's nachts en tegen de tijd dat zijn broer(tje) Ronan werd geboren - 31 minuten later - was de (Amerikaanse) zomertijd voorbij. De klok ging dus een uur terug. Ronan werd officieel geboren op 1:10, wat hem ouder maakt dan zijn broertje. Volg je het nog?

Lees en zie ook: tiener draagt al vijftien jaar ongeboren tweelingbroer met zich mee!

Eerste keer

Volgens kraamverzorgster Deb Totten in het Cape Cod ziekenhuis was het de eerste keer dat zij dit meemaakte in meer dan 40 jaar kraamverpleging. Wij hebben geen idee hoe groot de kans dat dit voorkomt precies is. Het enige dat wij wel met zekerheid kunnen zeggen is dat dit in de toekomst voor de broertjes voor veel onenigheid gaat zorgen. Maar ach, dat hoort er nou eenmaal bij.

Lees en zie ook: als twee druppels water: siliconentweeling wil tegelijkertijd zwanger worden

Beetje lullig voor Samuel.