Door: Y.M. Osterloh Fotografie:
Bizar
1

Dit is wat er gebeurt als je droogijs in een zwembad gooit (VIDEO)

Elke zondag delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard ...

Elke zondag delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard is. Met vandaag, uit mei vorig jaar: stunten in het zwembad.

Wil je lachen? Gooi dan eens droogijs in een zwembad! Of - en dat scheelt weer gedoe - kijk hoe een populair internetfiguur het doet. De exacte jongens onder ons gaan hier van smullen.

We dopen onze site deze grauwe, verregende maandagochtend even om naar Panorama's Scheikundelokaal. Met vandaag de gestoorde gastdocent 'Crazy Russian Hacker' en een speciaal college 'C2O in H2O'. Oftewel: een paar brokken droogijs - vaste koolstofdioxide - van ruim 13 kilo en een werkelijk prachtig gelegen zwembad. Zet je schrap, dit is wat we eigenlijk allemaal wilden zien op de middelbare school! De video zie je hieronder.

Hartstikke viral

De video is door de populaire YouTube-gebruiker Crazy Russian Hacker op de wonderlijke wereld van het wereldwijde web geplempt. De Rus, die naar eigen zeggen 'cool science experiments' doet en deelt, heeft met zijn ijzige experimentje meer dan veertien miljoen kijkers weten te trekken. Hartstikke 'viral', dus. Het is wel te hopen dat dit niet het laatste filmpje van de kale wetenschapshobbyist is, aangezien hij - zoals één reaguurder op YouTube terecht opmerkt - maf genoeg is het droogijs met zijn blote mannenklauwen uit een zak te grissen. Hij moet nog wel kunnen tikken natuurlijk.. 

Wow, deze gekke gozer blijven we sowieso volgen!