Door: N. Pracht Fotografie:
Bizar
0 bekeken
2

Dit is de vrouwelijke Wolf of Wall Street (FOTO'S)

De vrouwelijke versie van de Wolf of Wall Street had een luxueus leventje. Omdat ze miljoenen verduisterde.&nb...

De vrouwelijke versie van de Wolf of Wall Street had een luxueus leventje. Omdat ze miljoenen verduisterde. 

De 22-jarige Russische schone Anastasia Tsirenschikova liep tegen de lamp, omdat de Russische politie haar posts op Instagram ietwat verdacht vond voor een simpel studentje. De lieftallige Anastasia bleek onderdeel te zijn van een vijfkoppige organisatie die bijna 140 miljoen euro doorsluisden naar belastingparadijzen. Zelf streken zij daar zo'n 2,5 procent van op.

Eigen boontjes doppen

Anastasia leek het op social media goed voor elkaar te hebben met designerjurkjes, dinertjes in dure restaurants, cruises op mooie jachten, overnachtingen in hotelsuites en de incidentele strandwandeling. Een lifestyle die perfect in het plaatje zou passen van een erfgename van een oliebaron of een groot industrieel. Maar Anastasia werd niet gevoed met een gouden paplepel. Nee, in tegenstelling tot de rijkeluiskinderen van Instagram wist zij wel haar eigen boontjes te doppen. Op een verboden manier, weliswaar. Maar, zoals de ervaring leert, weten wij dat misdaad niet loont. In dit verhaal niet anders.

Lees en zie ook: Australiër maakt miljoenen van de bank op aan strippers en coke

Panama

Tsirenschikova is samen met vier mannelijke handlangers gearresteerd op verdenking van het wegsluizen van de vermogens van duizenden zakenmannen en wacht op dit moment in bewaring haar rechtszaak af. Om de Russische variant van de FIOD op een dwaalspoor te zetten ging de illegale geldstroom van rekening naar rekening, voordat het op buitenlandse rekeningen - voornamelijk in Panama - belandde. Voor hun verdiensten dwong de groep 2,5 procent commissie af, waardoor zij voor zover bekend 3,5 miljoen euro incasseerden. Ondanks de pogingen van de oplichters om onder de radar van de autoriteiten te blijven, viel alles in duigen omdat mevrouw zichzelf zo nodig moest adverteren als een madam uit hogere kringen.

Lees en zie ook: vandaag in 1996: de oplichter die het tot de Premier League schopte (VIDEO)

 

 

 

 

Только друзья, что нас окружают создают ритм души и чистоту мыслей

Een foto die is geplaatst door Анастасия Циренщикова (@anastasiahappy) op

 

Moraal van het verhaal: belastingfraude kan. Maar niet op Instagram.