Door: Jeroen Kraak
Bizar

Dikste man ter wereld (595 kilo) hoopt 200 kilo te verliezen na operatie (VIDEO) 

De Mexicaan Juan Pedro Franco is deze week onder het mes gegaan. Het doel is dat hij de helft van zijn gewicht verl...

De Mexicaan Juan Pedro Franco is deze week onder het mes gegaan. Het doel is dat hij de helft van zijn gewicht verliest.

Om de operatie te kunnen doen, moest de man eerst 175 kilo afvallen. Zijn oorspronkelijke gewicht van 595 kilo, was voor de man te gevaarlijk om de operatie te ondergaan.

Tijdens de operatie werd er een bypass in zijn buik aangelegd, waardoor er minder voedsel door het lichaam wordt opgenomen. Tijdens een tweede operatie in november wordt de maag van de man verkleind naar 10% van de huidige grootte.

De operatie is volgens de arts succesvol verlopen. ‘We moeten nu nog wachten hoe het lichaam reageert op de veranderingen. Laten we hopen dat alles goed gaat’, vertel zijn dokter Castaneda aan persbureau AFP.

Lees ook: Brandweer moet man van 400 kilo uit huis redden (FOTO'S)

Leefomstandigheden

De man was de afgelopen zeven jaar gekluisterd aan zijn bed. Hij hoopt nu de helft van zijn gewicht te verliezen en wat mobieler te worden. Van zijn 420 kilo op dit moment, moet er dus 210 kilo overblijven. Nog steeds veel te zwaar, maar zijn leven wordt daardoor wel meer leefbaarder 

Oorsprong

Toen hij zes jaar was woog hij 60 kilo en op zijn zeventiende gaf de weegschaal al 200 kilo weer. Na een auto-ongeluk waarin hij veel botten brak, ging het helemaal mis. Want tijdens zijn maandenlange herstel kwam hij zeer veel aan.

‘Het is geen leven zo, dat ik niet meer buiten kan komen. Ik wil gitaarspelen en weer kunnen lopen. Daar doe ik nu alles voor’, zij de Mexicaan in eerder interview.

Lees ook: Arya Permana is 10 jaar oud en weegt bijna 200 kilo (FOTO'S)

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws