Door: Y.M. Osterloh Fotografie:
Bizar
0 bekeken
2

Deze heren delen naam.. en hebben nog BIZAR veel gemeen

Elke zaterdagochtend delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard&n...

Elke zaterdagochtend delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard is. Met vandaag, uit april van dit jaar: Simon en Simon.

Het is werkelijk bizar hoeveel Simon Edwards (links) en Simon Edwards (rechts) met elkaar gemeen hebben. Het houdt in elk geval zeker niet op bij de gedeelde voor- en achternaam..

De 46-jarige Simon Edwards (links) uit Altrincham - een voorstad van Manchester - had er schoon genoeg van. Elke keer ontving hij, als parketmedewerker bij de kantonrechter, correspondentie bedoelt voor een andere Simon Edwards. Die Simon, een 48-jarige man (rechts) uit het Engelse graafschap Yorkshire, had exact dezelfde functie als zijn twee jaar jongere naamgenoot in Manchester én exact hetzelfde probleem. Hij kreeg, als werknemer van de rechtbank in Huddersfield, regelmatig post voor die andere Simon Edwards.

Lees en zie ook: twee schoolvrienden zien elkaar weer na 23 jaar op BIZARRE plek

Verpacht

Het uitwisselen van de verkeerd opgestuurde correspondentie zorgde ervoor dat de heren regelmatig aan de praat raakten. Toen de 48-jarige Simon op een dag vroeg wat de 46-jarige Simon dat weekend ging doen, kwamen de mannen erachter dat ze allebei dezelfde activiteit op het programma hadden staan. De mannen, die uiterlijk niet heel veel op elkaar lijken, bezochten dat weekend een voetbalwedstrijd van Manchester City: de club waar de heren hun hart aan hebben verpacht. En wat bleek: ze zaten vlak bij elkaar.

Lees en zie ook: huh? Man treft dubbelganger aan die ook nog eens dezelfde naam heeft

Tracy en Jane

Het wordt nog veel sterker. De Simons, die inmiddels goede vrienden zijn, hebben allebei één kind en zijn getrouwd met een Tracy, die beiden 'Jane' als tweede voornaam hebben. Hoe groot is die kans?

Bizar, maar wel heel erg leuk!