Door: M. van Nugteren Fotografie:
Bizar
1

Dader geeft zichzelf aan nadat slachtoffer hem toevoegt op Facebook

Al is de dader nog zo snel, Facebook achterhaalt hem wel. Daar kan winkelier Stefan Tergesen (foto) uit Canada over mee...

Al is de dader nog zo snel, Facebook achterhaalt hem wel. Daar kan winkelier Stefan Tergesen (foto) uit Canada over mee praten.

Stefan kwam er onlangs achter dat er in zijn juwelierszaak was ingebroken. Hij was een paar dure horloges kwijt! Meteen controleerde hij de beveiligingsbeelden. En verdomd, hij had de dader goed in beeld.

15-jarig jochie

Vervolgens deelde hij de beelden via social media. Zouden zijn volgers misschien weten wie meneer de inbreker was? Binnen de kortste keren verspreidde de video zich over het internet. En ja hoor, na een paar dagen kwam er een naam uit rollen. Van een 15-jarig jochie nota bene. De schoft! 

Uit nieuwsgierigheid stuurde Stefan via Facebook een vriendschapsverzoek naar de dader. En toen gebeurde het... Binnen een kwartier, nog voordat Stefan zijn jas aan had kunnen trekken om naar het politiebureau te gaan, ontving hij al een bericht van het gozertje.

Lees ook: Bij de politierechter: een impulsieve aankoop of heling?

Oh wat heeft ie spijt

De dief had opeens spijt als haren op zijn hoofd: "Ik ga mezelf aangeven. Ik kan niet leven met wat ik heb gedaan en ik zal alles teruggeven. Ik ben bereid om de consequenties onder ogen zien en ik heb spijt van wat ik gedaan heb. Ik was dronken."

Inmiddels heeft de jongen zichzelf inderdaad aangegeven en de horloges inderdaad teruggebracht.

Zo zien wij het graag!

Lees ook: Inbreker lukt het om te stelen terwijl hij een enkelband om heeft