Door: Y.M. Osterloh
Bizar

Brandweer moet man van 400 kilo uit huis redden (FOTO'S)

De brandweer, een ambulance: er was een groep van twintig man nodig om één van de dikste mannen ter wereld...

De brandweer, een ambulance: er was een groep van twintig man nodig om één van de dikste mannen ter wereld te vervoeren naar een kliniek. En dat is niet zo gek, als je beseft dat de 44-jarige Oscar Vasquez Morales maar liefst 400 kilo schoon aan de haak is!

Jarenlang stouwde hij zich vol met fastfood. En dat heeft hij gemerkt. De 44-jarige Oscar Vasquez Morales, uit de Colombiaanse stad Palmira, was zo zwaar, dat het 'm gemakkelijk de kop kon kosten. Oscar woog op zijn dieptepunt zo'n 400 kilo en moest dringend geopereerd worden. Een lokale kliniek wilde hem maar wat graag helpen, maar er was één groot probleem: Oscar kon natuurlijk niet zomaar op de fiets stappen richting de kliniek. 

Lees ook: pornoster verdient lekker zakcentje met... geplet worden! (SFW)

Enorme operatie

Hij kon namelijk helemaal niets meer. Eigenlijk was op bed liggen het enige dat hem nog zelfstandig lukte. Zelfs als hij naar de wc ging (hopelijk hebben Colombiaanse potten een stevige bouw), moest zijn familie hem te hulp schieten. Het is dan waarschijnlijk ook geen verrassing dat - toen het eenmaal zo ver was - er een enorme operatie op touw gezet moest worden om Oscar onder het mes te krijgen. De brandweer en de ambulancedienst van Palmira werden ingeschakeld. In totaal kwamen er maar liefst twintig man (!) aan te pas om de moddervette Oscar uit zijn huis te krijgen. 

Lees ook: Kerkradenaar van 300 kilo uit flat getakeld!

Morbide

En toen moest de échte operatie nog beginnen. Intussen wordt Oscar behandeld en maakt hij zich op voor de belangrijkste ingreep: een gastric bypass. De maag van Oscar zal drastisch verkleind worden. Daarnaast wordt zijn spijsverteringskanaal omgeleid. Een ingreep die het leven van Oscar, die duidelijk kampt met een morbide vorm van obesitas, kan redden. 

We zullen voor 'm duimen.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws