Door: Jeroen Kraak Fotografie:
Bizar
2

Amerikaanse financiële instelling was een ‘seksspeeltuin’ (VIDEO)

Dacht je dat de gebeurtenissen in The Wolf of Wall Street al apart waren? Bij de Amerikaanse financiële instelling...

Dacht je dat de gebeurtenissen in The Wolf of Wall Street al apart waren? Bij de Amerikaanse financiële instelling American Funding Group kan het nog gekker. Drie oud-werkneemsters klagen het bedrijf nu aan. De instelling zou een ‘speeltuin zijn’ voor seksuele intimidatie. De vrouwen claimen dat ze ontslagen zijn omdat ze niet mee wilde doen met de seksueel getinte spelletjes op het kantoor. 

Zeven managers van het bedrijf zouden vrouwelijke medewerkers die mee deden aan de spelletjes bonussen en cadeaus krijgen en gebruik mogen maken van de credit card van het bedrijf, staat te lezen in de dagvaarding volgens de NY Post. ‘Het was zo seksueel agressief, moreel onverantwoord en gewelddadig dat het alleen zou voorkomen in films als The Wolf of Wall Street.’ 

Motorboating

In het document wordt ook een voorbeeld genoemd: ‘Wendy, get your tits in here’, zou de eigenaar naar een vrouwelijke salesmedewerker geroepen hebben. Daarna zouden de eigenaar en een hoge manager haar gemotorboated had (met het hoofd heen en weer gaan tussen borsten en een geluid van een motor maken).

Strippers

Bij speciale gelegenheden werden strippers ingehuurd. Zo waren er voor een verjaardag van een manager zelfs strippende dwergen ingehuurd (VIDEO). Als kaart op de taart was er zelfs speciaal gebak in de vorm van een penis. 

Uitdagende kleding

De drie die het bedrijf aanklagen hebben zelfs een privédetective aangenomen die onderzoek deed. Daar kwam bijvoorbeeld dit voorbeeld naar voren: de eigenaar zou ook een vrouw hebben aangenomen die hij ontmoet had in de sportschool. In ruil voor een salaris van ongeveer €55.000 per jaar en gebruik van de bedrijfscreditcard droeg ze uitdagende kleding en mocht de eigenaar tijdens vergadering aan haar zitten.

Een andere vrouwelijke medewerker moest haar rok omhoog doen en met haar kont tegen een glazen want aanleunen. Vervolgens ging een accountmanager aan de andere kant van de plaat seksbewegingen maken. Ook andere medewerkers werden aangemoedigd om uitdagende kleding te dragen.

Werknemers die niet aan de bijzondere feestjes wilden deelnemen werden weggezet als saai en uitgelachen en dus zelfs ontslagen. We zijn benieuwd wat de rechter over deze zaak zegt.