Door: Redactie Panorama
Bizar

5 uur lang een paling in je keel

Wij houden wel van een vette paling op zijn  tijd. Maar dan moet hij wel al dood en lekker gerookt zijn. Een tiener in...

Wij houden wel van een vette paling op zijn  tijd. Maar dan moet hij wel al dood en lekker gerookt zijn. Een tiener in Bangladesh maakte de fout om een levende paling tussen zijn tanden te zetten. Het beest glibberde los en schoot in zijn keel.

Vissen

De jongen was aan het vissen toen hij een 17 centimeter lange Indiase stekelpaling aan de haak sloeg. Om het haakje makkelijk uit de paling te halen, stak hij het beestje tussen zijn tanden. Dat had de tiener beter niet kunnen doen! Het beest trok zich los van het haakje en schoot meteen het keelgat van de jongen in.

Ademhaling

De tiener rende meteen naar huis, waar zijn familie paniekerig probeerde de paling uit zijn keel te halen. Hierdoor gleed de vis alleen maar dieper naar binnen. De jongen begon moeite te krijgen met ademen, waarop zijn ouders hem naar het ziekenhuis brachten.

Luchtpijp

De artsen konden de paling niet meer zien en besloten de tiener met spoed te opereren. Ze maakten een incisie in de voorkant van zijn nek, vanwaaruit ze de paling konden zien. 5 uur na het ongeluk lukte het de artsen om het beest uit de luchtpijp van de jongen te halen. Een van de dokters geeft aan dat dit de tweede keer is dat hij een paling uit iemands keel moest verwijderen. De eerste keer had de patiënt het niet overleefd. Deze keer heeft alleen de paling het loodje gelegd.