Door: Jeroen Kraak
Bizar

20.000 bijen gebruiken auto van vrouw als nieuwe woonplaats (FOTO’S)

Het zal je maar gebeuren dat je in je auto wil stappen, terwijl het voertuig ineens het huis is geworden van 20.000...

Het zal je maar gebeuren dat je in je auto wil stappen, terwijl het voertuig ineens het huis is geworden van 20.000 bijen. De vrouw uit dit verhaal werd gelukkig gewaarschuwd door haar buren, anders had het veel erger kunnen aflopen.

Shirley Taylor uit het Engelse Hull had haar Nissan geparkeerd bij haar huis. Terwijl zij binnen zat, sloegen de insecten nietsvermoedend toe. ‘Ik heb geen idee waar alle dieren vandaan komen en waarom ze mijn auto hebben uitgekozen, maar het lijkt erop alsof de koningin een nieuw plekje heeft gezocht’, vertelt de vrouw aan de Engelse krant The Sun. ‘Mijn man grapte dat het wellicht kwam door de cd van de Bee Gees in de auto.’

Experts staan voor een raadsel, hoe het kan dat bijen een auto kiezen als nieuw huis. ‘We zitten midden in het bijenseizoen. Het kan zijn dat een tweede koningin van een bijenkolonie een nieuw huis zocht. We proberen nu de bijen nu te verjagen van de wagen’, vertelt Chris Coulson van de plaatselijke bijenhouders associatie.

Lees ook: Huis geterroriseerd door 25.000 BIJEN!

Mochten de bijen niet verjaagd worden, dan kunnen ze volgens de deskundige jaren in de auto blijven zitten. Niet echt een fijn idee als je elke dag naar je werk moet.

Lees ook: Spinnen zouden met gemak alle mensen ter wereld kunnen verorberen.. en alsnog honger hebben

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws