Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voormalig DI-RECT-zanger Tim Akkerman viel gehandicapte broer aan met keukenmes

De biografie van Tim Akkerman ligt vanaf vandaag in de schappen en bevat enkele heftige ontboezemingen.

Akkerman

Als jong broekie begon de Hagenaar met wat andere jongens de band DI-RECT. Een meesterzet, want in de jaren erna scoorden de mannen meerdere hits, zoals 'Rollercoaster', 'My Generation', 'Inside My Head' en 'Adrenaline'.

Toch stopte Tim Akkerman in 2009, zo'n tien jaar na de oprichting van de band, als zanger. De andere jongens gingen via een tv-programma opzoek naar een andere zanger, vonden Marcel Veenendaal en de rest is geschiedenis.

Akkerman doet een boekje open

In een nieuwe biografie 'Tim Akkerman - Van onhandelbare driftkikker tot muzikant in balans', geschreven door Panorama-verslaggever Andries Jelle de Jong, doet de Hagenees een hoop ontboezemingen en spaart hij niemand. Ook zichzelf niet.

In Panorama 16 - vanaf woensdag 16 april online en in de winkel te koop - is een voorpublicatie te lezen van het boek. Daarin vertelt Akkerman onder meer over wat het succes van DI-RECT met hem deed op jonge leeftijd, zijn driftbuien en de diagnose 'borderline'.

Driftig menneke

Akkerman was vroeger een lastig ventje, zo wordt onder andere duidelijk. Al op jonge leeftijd was hij agressief en op enig moment viel hij ook een medeleerling op de basisschool aan. "Zonder erbij na te denken, pakte ik een stoeptegel die net buiten de zandbak lag en parkeerde die met een flinke zwaai op z’n hoofd."

Later op de middelbare school werd het niet beter. Ook daar had hij veel ruzie en vocht hij met klasgenoten. En zelfs thuis liep het uit de klauwen. Vooral de relatie met zijn gehandicapte broer, die in een rolstoel zat vanwege de ziekte spina bifida aperta, bereikte een dieptepunt.

Keukenmes

Akkerman: "De situatie escaleerde toen ik achter m’n broer aan ging met een groot keukenmes in m’n hand. Wat de aanleiding daarvoor was geweest, dat weet ik niet meer, maar niets rechtvaardigt het natuurlijk om met een keukenmes achter mensen aan te gaan. De bedoeling is nooit geweest om hem echt te steken en dat is natuurlijk ook nooit gebeurd, maar toen m’n ouders dit hoorden, gingen alle alarmbellen af."

Na deze escalatie werd Tim Akkerman uit huis geplaatst. Na wat onderzoeken werd bovendien de diagnose 'borderline' vastgesteld.

In zijn biografie vertelt de voormalig DI-RECT-zanger over de instellingen waar hij zat, maar ook over hoe hij uiteindelijk in aanraking kwam met muziek, zijn haat-liefdeverhouding met gitarist Spike en nog veel, véél meer.

'Tim Akkerman - Van onhandelbare driftkikker tot muzikant in balans' ligt op maandag 14 april in de schappen. Panorama 16, met daarin een voorpublicatie, is vanaf woensdag 16 april te koop.

Entertainment
  • Panorama 16
  • NL Beeld / Heukers Media