Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit is de reden waarom Joling niet vaak meer aanschuift bij Vandaag Inside

Joling en Vandaag Inside, het is een gouden combinatie. Toch schoof de zanger de laatste tijd niet meer aan bij de talkshow. En dat heeft een reden.

Gerard Joling

Wie op YouTube compilaties aanklikt van Vandaag Inside, ziet in die video's standaard meerdere fragmenten van Gerard Joling voorbijkomen. De zanger was de afgelopen jaren meermaals te gast in het programma en wist met zijn aanwezigheid altijd hilarische momenten te creëren. Zo ontknoopte hij zijn gulp om te laten zien dat hij een VI-onderbroek aanhad, probeerde hij mannen uit het publiek te versieren en boerde hij keihard omdat hij de gesprekken aan tafel slaapverwekkend vond.

Nee, het is nooit saai met Gerard, vindt ook Johan Derksen. "Gerard weet hoe ik over hem denkt", zei hij ooit aan tafel. "Hij hoeft van mij niet te gaan zingen, maar ik vind het echt een waanzinnig goeie gozer."

Waarom komt hij niet meer langs?

De laatste keer dat Geer te zien was bij VI is alweer een tijdje geleden. Dat was toen Rutte afgelopen mei te gast was in het programma. Joling was er toen om te zorgen voor een luchtige noot, maar sinds dat optreden hebben de VI-kijkers hem niet meer gezien. Wat is daar de reden voor? In een interview met het AD geeft Joling een verklaring.

"Je kunt absoluut niet meer zeggen wat je wil", legt hij uit. "Als ik aanschuif bij VI, zijn ze daar hier bij mijn management niet zo blij mee." Kortom, alles wat de kijker juist leuk vindt, raadt zijn manager hem juist af. Dit omdat het schadelijk zou kunnen zijn voor zijn carrière.

Joling: "Je neemt drie witte wijntjes en roept vervolgens van alles, zeggen ze dan. Dat komt dan weer terug in samenvattingen en dan denk ik soms ook: misschien had ik er even langer over moeten nadenken."

'Allemaal de schuld van links'

Dat Joling zegt wat hij denkt, is inmiddels wel duidelijk. Ook over politiek. "Het land wordt overgenomen door de buitenlanders en we zijn gewoon te laat", zei hij eens in een interview met Playboy. "We kunnen niet meer terug. En dat is allemaal de schuld van links."

Maar ook recentelijk sprak hij zich nog uit over zijn politieke voorkeur. Zo kraakte Gerard in de talkshow BEAU Sigrid Kaag en Frans Timmermans tot op het bot af. Joling gaf zelfs aan dat hij gaat verhuizen als de GroenLinks/PvdA-man aan de macht komt in Nederland. "Stem niet op links mensen", richtte hij zich tot de kijker.

In tegenstelling tot veel andere BN'ers heeft Joling het hart op de tong liggen, maar dat maakt hem juíst zo'n geliefde gast bij een show als Vandaag Inside. Net als zijn onderbroekenlol en vlijmscherpe opmerkingen natuurlijk. We hopen dan ook dat de glamourman binnenkort gewoon weer aanschuift.

Entertainment
  • AD, Media Courant
  • NL Beeld / Arjo Frank