Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gruwelzaak: Mia werd in stukjes gehakt door 'het monster' Thomas Thomsen

In deze rubriek staan we stil bij opzienbarende moordzaken die elders in de wereld de gemoederen bezighouden. Deze week gaan we naar Denemarken, waar een jury zich buigt over de vraag of Thomas Thomsen schuldig is aan moord, verkrachting en lijkschennis. Of heeft hij zijn slachtoffer ‘alleen maar’ in stukjes gehakt?

Thomas Thomsen

Met tientallen bars, restaurants en clubs is Jomfru Ane Gade dé uitgaansstraat van Aalborg. Op zaterdagavond 5 februari 2022 zit de stemming er lekker in. De Deense regering heeft net de coronamaatregelen opgeheven. Het nachtleven kan weer losbarsten.

Dat is goed nieuws voor levensgenieter Mia Stevn (22). De leerling-verpleegkundige struint met vriendinnen de straat af. Eerst wat indrinken in Heidi’s Bierbar en daarna stoom afblazen in Club Wolf. Iets voor zes uur ’s ochtends vindt Mia het welletjes. Flink aangeschoten verlaat ze de nachtclub. Zonder haar jas, die is ze binnen kwijtgeraakt.

Nadat ze haar vriendinnen gedag heeft gezegd, zwalkt Mia door de vrieskou naar de bushalte. Bewakingscamera’s registreren hoe een zwarte Golf GTI naast haar stopt. Na een praatje met de bestuurder stapt Mia om 6.09 uur in. Daarna hoort niemand meer van haar. De volgende ochtend zetten verontruste vrienden en familieleden een zoekactie op touw. Waar is Mia gebleven?

231 resten

Het onthutsende antwoord komt vier dagen later wanneer de politie lichaamsdelen vindt in Dronninglund, een natuurgebied ten noorden van Aalborg. Dit is duidelijk het werk van een sadistisch monster. De agenten tellen ‘minstens 231’ resten, allemaal afkomstig van één lijk! DNA-onderzoek bevestigt dat het om Mia gaat. Op dat moment heeft de politie al een verdachte in hechtenis. Het ‘monster’ blijkt een 37-jarige elektricien met de oer-Deense naam Thomas Thomsen. De zwarte GTI, met kenmerkende tweekleurige kentekens, heeft de politie naar zijn woning in het gehucht Flauenskjold geleid. Thomsen bekent meteen dat hij Mia in stukjes heeft gehakt. Maar verkrachting en moord? Daar doet hij niet aan.

Volgens Thomsens bizarre verklaring is het slachtoffer vrijwillig bij hem ingestapt. Ze zou hem een handjob hebben beloofd in ruil voor een lift. Op een afgelegen bosweggetje lost ze die belofte in, aldus Thomsen. Maar hoe is Mia dan overleden? Een ongelukje, beweert de verdachte. Met droge ogen vertelt Thomsen dat Mia na de vrijage met haar handtas aan een tak is blijven hangen waardoor haar nek is gebroken.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in Panorama nummer 37 of check het via Blendle.

Misdaad
  • Instagram, Facebook