Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM: 'Verdachten in zaak-De Vries waren maand later al bezig met andere liquidatie'

Erickson O. (28). en Gerower M.C. (27), beiden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op De Vries, zouden enkele weken na de moord al bezig zijn met een nieuw doelwit. Dat liet het Openbaar Ministerie dinsdagochtend weten tijdens een regiezitting.

De Vries

O. en M.C. worden door justitie gezien als de 'spotters' die net na de aanslag op Peter R. de Vries beelden maakten van de journalist en deze verspreid hebben. Ook reden ze eerder die fatale dag mogelijk in een auto achter de vermoedelijke schutter Delano G. en zijn chauffeur Kamil E.

Zowel Erickson O. als Gerower M.C. werd ongeveer een jaar na de dood van De Vries opgepakt op Curaçao.

Andere afrekening

Tijdens de voorbereidende zitting op dinsdag 5 september werd duidelijk dat beide mannen volgens het OM enkele weken na hun vermeende betrokkenheid bij de aanslag op Peter R. de Vries mogelijk opnieuw ingeschakeld zijn voor een liquidatie.

Volgens een officier van justitie hebben de verdachten contact gehad over 'een brommer, helmen en een schone auto'. Dit zou blijken uit telefoongegevens. Het ging vermoedelijk over een afrekening in het criminele circuit die nooit is uitgevoerd.

Justitie liet eerder weten meerdere verdachten uit de De Vries-zaak te zien als 'een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk'.

Misdaad
  • AD
  • NL Beeld / Proshots