Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Eten van 'pikantste tortillachip ter wereld' loopt slecht af voor tiener

Tegenwoordig zijn er allerlei challenges op sociale media waaraan je deel zou kunnen nemen. Een voorbeeld hiervan was de 'Ice Bucket Challenge'. Een vrij onschuldige uitdaging waarbij je een emmer water over je heen kreeg voor het goede doel. Helaas is het niet altijd zo onschuldig...

Tortillachip

In de Amerikaanse staat Massachusetts gaat het vreselijk mis wanneer een 14-jarige jongen deelneemt aan de 'One Chip Challenge'. Bij deze uitdaging op sociale media, eten mensen 's werelds pikantste tortillachip en wachten daarna zo lang mogelijk met drinken.

'Weghouden van kinderen'

In de verpakking, die overigens lijkt op een doodskist, zit één chipje. Een heel pikant chipje om precies te zijn. Bij de tortillachip zit een waarschuwing, deze vermeld dat het niet de bedoeling is dat kinderen de inhoud opeten. Ook mensen die slecht tegen pikant eten kunnen of er zelfs allergisch voor zijn, wordt het niet aangeraden om een hapje te nemen.

Toch is de chip terecht gekomen bij de 14-jarige tiener. Hij zou het hebben gekregen van een klasgenootje op school. Na het eten van de tortillachip, krijgt de jongen last van buikpijn.

Wat ook in de waarschuwing staat is dat als je misselijk wordt, flauwvalt of moeite hebt met ademen, je contact op moet nemen met medische hulp. Wanneer de Amerikaanse jongen tijdens basketbaltraining flauwvalt, wordt hij overgebracht naar het ziekenhuis. Hier overlijdt de tiener.

Volgens de moeder van de 14-jarige jongen is er geen twijfel mogelijk. Haar zoon overleed aan de chip. De politie heeft een onderzoek gestart.

Nieuws
  • De Telegraaf
  • Adobe Stock