Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Martin Koolhoven ziet deze BN'er graag in Playboy: 'Die heeft het figuur waar ik op val'

Iedereen heeft wel een bepaalde BN'er die hij graag een keer in Playboy zou willen zien. Of het nu schaatsster Jutta Leerdam, presentatrice Eva Jinek of de bloedfitte Yolanthe Cabau is. En ook filmregisseur Martin Koolhoven heeft zo z'n voorkeur.

Koolhoven

Koolhoven boekte meerdere successen met films als Het Schnitzelparadijs, Oorlogswinter en Brimstone. Hij produceert, regisseert, schrijft scenario's en is voor Nederlandse begrippen dus een behoorlijke baas in de business. In 2020 kreeg hij dan ook het Zilveren Roosje uitgereikt, een prijs voor mensen die 'van grote betekenis zijn voor de Nederlandse filmwereld'.

Een Oscar, u weet wel, de meest prestigieuze filmprijs op deze aardkloot, ziet hij zichzelf echter niet zo snel winnen. Mocht die ambitie wel bestaan, dan zou hij er wellicht goed aan doen om permanent richting L.A. te vertrekken. En Amsterdam geniet toch zijn voorkeur. Koolhoven: "Anders zat ik daar (Hollywood, red.) wel."

Vrouwen

Als regisseur werkte de inmiddels 54-jarige filmman vanzelfsprekend met een aantal van de mooiste Nederlandse vrouwen. We noemen een Carice van Houten (Brimstone), of een Bracha van Doesburgh (Het Schnitzelparadijs). Maar wie zou Koolhoven graag eens in Playboy zien? Het bekendste blotenvrouwenblaadje van de wereld vroeg het hem.

"Doe dan maar Victoria Koblenko", oppert de geboren Hagenaar, "die heeft het figuur waar ik op val."

Prima keuze, Martin. Victoria laat op Instagram regelmatig zien dat ze op haar 42ste nog op-en-topfit is, met de foto hierboven als bewijs. Kortom, die zou niet misstaan op de cover van het tijdschrift.

'Toch raar'

De filmregisseur hoopt overigens dat Victoria het mannenblaadje met zijn suggestie niet in handen krijgt, laat hij weten aan de Playboy-redactie. "Toch raar als je iemand tegenkomt."

Benieuwd naar het volledige interview met Martin over al zijn favorieten? Je leest erover in de nieuwste Playboy. Donderdag in de winkel.

Entertainment
  • Playboy
  • NL Beeld / _Heukers Media