Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Doorgedraaide meeuwen jatten en gebruiken drugs en terroriseren Engelse kustplaatsen

Gaat lekker daar aan de andere kant van de Noordzee.

Meeuwen

Een vlucht meeuwen is helemaal van het padje geraakt in het Verenigd Koninkrijk. Dat schrijft de Daily Star. Want waar de gevederde lawaaimakers normaal gesproken - via een soort kamikaze duikvlucht - stukken kibbeling, patatjes en ander snackvoer uit de handen van strandvolk grissen, richten ze zich nu op drugs.

Spice of K2, om precies te zijn, een soort synthetische cannabinoïden die lijken op natuurlijke cannabis. Die middelen zijn al een tijdje in opkomst, maar dan vooral onder mensen. Inmiddels lijkt de zogenaamde 'zombiedrugs' echter ook in trek bij meeuwen.

Psycho-meeuwen

In Engelse plaatsen als Hastings, East Sussex, Margate, Kent, Clacton-on-Sea, Essex, London, Leeds, Manchester en Liverpool schijnen de beesten junks te beroven van hun Spice. Via de alom bekende en beruchte duikvluchten, aldus getuigen. Lokale bewoners melden dat de vogels er knetterstoned van worden en bovendien op jacht gaan naar meer drugs.

"Als we high waren, konden de meeuwen de joint met gemak stelen, om er vervolgens mee vandoor te gaan", vertelt een ex-gebruiker aan de Daily Star. Zelfs schuilen in bushokjes had geen enkel effect, zegt hij. "Ze wisten ons te vinden."

Een ander omschrijft de vliegende gebruikers als 'pyscho gulls', oftewel: psycho-meeuwen. Compleet doorgedraaide vogels die zich soms zelfs tegen het asfalt te pletter vliegen.

Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar het maffe gedrag van de dieren.

Bizar
  • Daily Star
  • Adobe Stock, Nicolas Faramaz