Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Theo V. doodde naar eigen zeggen 20 mensen, maar zegt niet wie

Justitie heeft een behoorlijk probleem: verpleegkundige Theodoor V. zou de levens van tientallen ziekenhuispatiënten hebben beëindigd, maar wil niets zeggen over de identiteit van zijn vermeende slachtoffers. Dat blijkt volgens het AD uit de informatie die de nabestaanden van de mogelijke slachtoffers hebben gekregen.

Theodoor V.

Het feit dat Theodoor V. (31) zijn kaken stijf op elkaar houdt, is een vervelende tegenvaller voor justitie, dat haar uiterste best doet om de identiteit van V's vermeende slachtoffers te achterhalen. Heeft de verpleegkundige echt 20 corona-patiënten gedood? Waren het er misschien meer, of juist minder? Het zijn vragen waar justitie nog geen antwoord op kan geven. Theodoor V. heeft immers geen van zijn slachtoffers bij naam genoemd, noch heeft hij informatie prijsgegeven waaraan de identiteit van de patiënten kan worden ontleend.

Dat betekent dat er nu gegraven wordt in oude dienstroosters van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, om te kijken welke patiënten tijdens V's werktijden zijn overleden. En of daarbij onregelmatigheden te ontdekken zijn. Een frustrerende zoektocht, zo blijkt. Voor zowel justitie als voor de nabestaanden van de vermeende slachtoffers.

Bovendien bestaat de kans dat V. eind mei vrij wordt gelaten. Op dat moment loopt zijn voorarrest af. Als justitie dan nog steeds in het duister tast, bestaat de kans dat de 31-jarige man uit Veenhuizen tijdelijk op vrije voet komt.

'Uit hun lijden verlossen'

V. werd een maand geleden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van tientallen corona-patiënten. Hij zou zijn vermeende slachtoffers hebben gedood tijdens zijn werk als verpleegkundige in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Allemaal in de periode maart 2020 tot mei 2022.

Twee weken na zijn arrestatie maakte justitie bekend dat V. zelf heeft gezegd dat hij mensen heeft gedood. Twintig patiënten. Dit zou hij hebben toegeven in het bijzijn van diverse hulpverleners. Naar verluidt wilde hij de in zijn ogen 'terminale patiënten uit hun lijden verlossen'. Alleen deed hij dit volgens justitie stiekem en op eigen houtje, zonder enig overleg met een arts.

Over twee weken staat V. weer bij de raadkamer van de rechtbank.

Misdaad
  • AD
  • Adobe Stock, Sudok1