Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vermeende drugsbaas Harry P. vraagt vriendin ten huwelijk in rechtszaal

Het toppunt van romantiek?

Harry P.

Een bijzonder tafereel in het Paleis van Justitie in Den Bosch, waar 14 personen terechtstaan in een grote drugszaak. Een van de verdachten, de vermeende drugsbaas Harry P., heeft gisteren zijn vriendin ten huwelijk gevraagd vanuit het verdachtenbankje. Zijn aanwezige vriendin zei zonder twijfel 'Ja!'.

Normaal gesproken vlieg je elkaar dan in de armen, maar gezien de unieke situatie - Harry zit vast - was dat voor P. en zijn aanstaande niet mogelijk. Wel applaudisseerden de aanwezigen, en schudden P's medeverdachten hem de hand voordat hij weer terug de cel in moest.

Verdenkingen

De dertiger is een telg uit de beruchte Roma-familie die in het verleden onder andere bekend is geworden door het tv-programma van wijlen misdaadjournalist Peter R. de Vries. Hierin ontmaskert De Vries dik twintig jaar geleden onder anderen Louis P., een van de leiders van de zigeunerfamilie.

Nu staat Harry P. terecht in een grote drugszaak, die draait om de productie en handel in pillen. Justitie verdenkt hem ervan een de leider te zijn van de vermeende pillenbende. In november 2021 pakt de politie hem daarom op in het kamp waar hij dan woont.

P. staat op dat moment al een tijdje op de radar van de opsporingsdiensten. Later blijkt bovendien dat de politie een reeks chatgesprekken heeft gekraakt van de berichtendiensten EncroChat, SkyECC en ANOM.

"Ik ben Harry P., prins van de Eindhovense onderwereld met synthetische drugs", zou een van de gekraakte berichten zijn geweest, zo schrijft RTL Nieuws.

Vandaag wordt het strafproces tegen P. en zijn dertien medeverdachten hervat.

Misdaad
  • RTL Nieuws
  • NL Beeld / Proshots