Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Mishandelde man Bijlmer Arena-station zoende ongevraagd minderjarige jongen op zijn mond'

Afgelopen vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat een man zwaar mishandeld is op het Bijlmer Arena-station in Amsterdam. Het nog steeds onbekende slachtoffer is na de mishandelingen op het metrospoor geduwd. Na verschillende aanhoudingen komt nu de mogelijke aanleiding van het conflict boven water. Althans, volgens de verdachten.

Mishandeling

Het Parool meldt dat het slachtoffer voor de mishandeling volgens meerdere verklaringen één van de aanwezige minderjarige jongens ongewenst op zijn mond zou hebben gekust. De 16-jarige jongen riep naar eigen zeggen vervolgens zijn vrienden erbij om samen de man op zijn gedrag aan te spreken. We weten inmiddels via de beelden hoe dat 'gesprek' is afgelopen.

Dronken indruk

Het nog altijd spoorloze slachtoffer heeft een beschonken indruk achtergelaten bij de groep. In een verklaring wordt hier het volgende over gezegd: "Hij leek dronken want hij deed heel gek."

Nadat de man op het spoor werd geduwd, wist hij toch op bij een ander perron weer omhoog te komen. Daar werd hij opgevangen door een treinreiziger. Deze getuige vertelt dat de man meerdere verwondingen had aan zijn hoofd en in het Engels duidelijk maakte dat hij niet zat te wachten op de politie. Hij stapte vervolgens op een trein richting de luchthaven Schiphol. Sindsdien is hij spoorloos.

Mishandeling

Door de mishandeling hebben de verdachten behoorlijke verdenkingen aan hun broek, namelijk poging tot doodslag en openlijke geweldpleging. Niet mals. Vooral voor een aantal minderjarigen. Een advocaat van een verdachte geeft een reactie aan Het Parool: “Een puberbrein van een net 16-jarige jongen functioneert anders dan dat van een volwassene, zeker als hij belaagd wordt met een seksueel delict”.

De 16-jarige jongen zou aangifte hebben gedaan tegen de spoorloze man wegens aanranding.

Misdaad
  • Hart van Nederland, Het Parool
  • NL Beeld / _BrunoPress