Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw verliest man en schrijft kinderboek over de dood, nu verdacht van moord op man

Na de dood van haar man was Kouri nog te zien in de media om te praten over haar kinderboek over rouw. Nu wordt ze verdacht van de moord op haar man.

Moord

Iets meer dan een jaar geleden, in maart 2022, overleed Eric Richins in zijn huis in de Amerikaanse staat Utah. Volgens zijn vrouw Kouri gebeurde dat nadat hij een drankje had gedronken. Een wodkamix die zij had gemaakt om te vieren dat haar man een huis had verkocht.

Toen Kouri haar man enkele uren later aantrof, was hij dood en 'al koud', beweert ze. Ze schakelde de hulpdiensten in. Later zou blijken dat hij is gestorven aan een overdosis fentanyl, een enorm sterke pijnstiller.

Verdacht

Tragisch natuurlijk, maar ook verdacht; een aantal zaken aan Kouri's verhaal rammelden. Familieleden legden bovendien belastende verklaringen af over de 33-jarige weduwe. Zo zouden Kouri en Eric volgens de verhalen helemaal niet zo'n gelukkig stel zijn. Sterker, Eric vermoedde dat Kouri hem meerdere malen zou hebben geprobeerd te vergiftigen, meldt nieuwszender KSL.

Ook leek het er niet op dat Eric problemen had en drugs gebruikte. Kortom, genoeg redenen voor de politie om onderzoek te blijven doen na zijn plotselinge dood. En zo geschiedde.

Ondertussen ging het leven voor Kouri en haar drie zoons verder. De kinderen konden de dood van hun vader echter moeilijk verkroppen, waarna Kouri naar eigen zeggen op het idee kwam een kinderboek te schrijven. Om haar kroost om te leren gaan met verlies en rouw. Kouri verscheen zelfs op een lokale televisiezender om haar creatie te promoten.

Drugs gekocht

Maar heel veel tijd om haar kinderboek te promoten heeft Kouri nu niet meer. Eerder deze maand werd ze opgepakt op verdenking van moord met voorbedachten rade. De aanklagers vermoeden dat de 33-jarige Amerikaanse voor 900 dollar tientallen fentanyl-pillen heeft aangeschaft, en die heeft gebruikt om haar man om het leven te brengen. Eric had bij zijn dood vijf keer de dodelijke dosis van de drug in zijn lichaam.

Misdaad
  • KSL, de Telegraaf, Linda
  • Adobe Stock, Bernard Chantal