Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gestrande vrouw overleeft 5 dagen in wildernis op fles wijn

Australië is een enorm land waar zo’n beetje elk levend wezen (slangen, spinnen of moorlustige koala’s) je dood wil hebben. Stranden in de uitgestrekte natuurgebieden ‘down under’ is dan ook een potentieel doodvonnis. Niet voor de 58-jarige Lilian. Zij kreeg hulp van koning alcohol.

Wijn

Van zichzelf is Lilian geen drinker. De fles wijn die ze bij zich had, was bedoeld als cadeautje voor een kennis die ze na lange tijd besloot op te zoeken. Onderweg sloeg echter het noodlot toe, na een verkeerde bocht te hebben genomen raakte haar auto vast te zitten in de modder. In Nederland zou het een simpel gevalletje autopech zijn, maar op een roadtrip Australië is het levensgevaarlijk.

Lilian kwam niet aan op de bestemming en werd als vermist opgegeven. Het opgeven van haar vermissing en het opzetten van zoekacties duurde lang, en ondertussen moest de 58-jarige vrouw zien te overleven. Haar redding bleek de fles wijn die ze cadeau had willen doen. Samen met een handvol snacks die ze toevallig in de auto had liggen, was de wijn haar enige voedingsbron.

Helikopter

Zonder enig contact met de buitenwereld moest Lilian vijf volle dagen zien te overleven. “Ik dacht echt dat ik dood zou gaan”, vertelt ze aan de BBC. “Op de laatste dag was mijn lichaam helemaal op.” Die laatste dag kwam haar redding. Een helikopter die was ingezet om de vermiste vrouw op te sporen vloog over en Lilian wist de aandacht van de reddingswerkers te trekken.

Ondanks haar afkeer tegen alcohol hield de wijn haar in leven. Geheelonthouder is de teruggevonden Australische overigens niet. “Ik wilde water en een sigaret, dat is alles wat er door me heen ging toen ik gevonden was. Godzijdank had de politievrouw die me kwam halen een sigaret bij zich.”

Nieuws
  • BBC
  • Adobe Stock