Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Russische nep-protesten in Europa moeten zorgen voor verdeeldheid

Uit onderzoek is gebleken dat Rusland verschillende nep-protesten organiseert, waaronder ook in Den Haag. De protesten zouden moeten zorgen voor verdeeldheid in Europa over de oorlog tussen de Russen en Oekraïne. De neppe protestanten reizen door heel Europa voor demonstraties.

Demonstratie

De Deense omroep DR is erachter gekomen. Dit deden zij in samenwerking met andere Europese media. Uit gelekte documenten van de Russische inlichtingendiensten is gebleken dat de nep-protesten moeten zorgen voor verdeeldheid in Europa. In totaal zijn er tien nep-protesten achterhaald. Bizar.

Dezelfde mannen

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er constant dezelfde Russische mannen aanwezig zijn bij de verschillende protesten. Deze mannen reizen heel Europa door, zodat ze overal kunnen mee demonstreren. In Den Haag kwam een man mee protesteren bij een klimaatprotest, dezelfde man is daarna gespot bij een protest in Brussel. Met ook nog eens hetzelfde bordje. Tot zover de creativiteit.

Verschillende demonstraties

De nep-demonstranten hebben zich laten fotograferen op verschillende locaties in Europa. Elke keer is er een ander protest op de achtergrond te zien. Het maakt ze geen reet uit waarvoor het protest is, of het nou voor zorgpersoneel in Brussel is of voor Franse pensioenverhogingen. Zelfs bij de klimaatprotesten in Den Haag, de mannen staan er. Met een bordje, waarop een tekst staat pro Rusland in de oorlog met Oekraïne. Deze protesten vonden plaatst tussen december en maart dit jaar.

Volgens de uitgelekte documenten van de Russische inlichtingendienst zijn de foto's van de demonstrerende mannen een succes. De Franse media meldt dat de online berichten met de foto's helemaal geen groot succes. Sterker nog, de berichten doen het zelfs slecht wat betreft likes en reacties.

De Deense DR en de Franse Le Monde hebben geprobeerd contact op te nemen met de mannen, maar deze mannen wilden geen reactie geven op de vragen van de media.

Nieuws
  • NOS
  • Pexels