Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: man opent mobiele heroïne-, cocaïne- en methwinkel

Als je een winkeltje start, ga je toch lekker kaas verkopen? Of speciaalbier. Jerry Martin uit Canada dacht hier duidelijk anders over. De beste man opende 'The Drugs Store'. Na minder dan 24 uur werd hij wel gearresteerd. Jerry heeft het dus ook niet lang volgehouden...

Drugs

Het idee achter de winkel was de opkomst van 'fentanyl'. Deze stof heeft dezelfde werking als morfine, maar dan vele malen sterker. Fentanyl is echter een groot probleem geworden, mede omdat het in andere drugs wordt gestopt. De buurt waar de voormalig winkeleigenaar woont, wordt dan ook geteisterd door een overdosispandemie door de stof. Jerry wilde met zijn 'winkel' mensen de zekerheid geven dat er geen fentanyl in de drugs zat.

Verbeteren van de openbare veiligheid

Het lijkt erop dat de man goede bedoelingen had met het testen van drugs op fentanyl. Maar hoewel het bezitten van een 'gebruikshoeveelheid' harddrugs tegenwoordig gedecriminaliseerd is in Canada, blijft het verkopen ervan illegaal. Aangezien Jerry Martin coke, heroïne en meth dealde vanuit een mobiele aanhangwagen, hadden de autoriteiten dus genoeg reden om hem op te pakken. Na zijn arrestatie heeft de politie twee voertuigen, kogelvrije vesten en Canadese flappen in beslag genomen.

Martin heeft aan VICE News verteld dat hij van plan was om gearresteerd te worden. Dit zou bij zijn missie horen om de regelgeving aan te passen, om uiteindelijk het aantal drugsdoden naar beneden te krijgen. De aanvoer van 'veilige' drugs zou deels een oplossing zijn. Daarnaast waren de prijzen van Jerry waren ook nog eens superschappelijk, want hij wou dicht bij de straatprijzen blijven. Tof van Jerry.

Politieagente Tania Visintin zegt er het volgende over in een persbericht: "We ondersteunen maatregelen die gericht zijn op het verbeteren van de openbare veiligheid van mensen die drugs gebruiken, waaronder schadebeperkingsdiensten en decriminalisering".

Logisch dat de lokale politie dit wil, maar een eigen drugswinkel openen valt daar duidelijk niet onder, Jerry... "We blijven echter vastbesloten in ons standpunt dat drugshandel onderwerp van handhaving zal blijven", gaat Visintin verder.

Eerdere arrestatie

Jerry is overigens al eerder veroordeeld, voor het handelen in cannabis. Het lijkt erop dat de creatieve 'zakenman' telkens een stapje verder gaat. Toch blijft hij volhouden dat hij het allemaal vanuit idealistisch oogpunt doet. Zijn laatste onderneming zou hij zijn begonnen nadat zijn stiefbroer overleed aan een drugsoverdosis. Vandaar zijn missie om Canada veiliger te maken voor drugsgebruikers. Kortom, hij mag dan wel een illegale drugsshop opgezet hebben, met coke, meth en meer, Jerry heeft wel het hart op de goede plaats...

Misdaad
  • VICE News, Wikipedia
  • Pexels