Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuw contract getekend: wat gaan de VI-mannen verdienen?

Het hing al even in de lucht, maar gisteravond was het zover: Genee, Van der Gijp en Derksen zetten live op tv hun krabbel onder een vers VI-contract.

Vandaag Inside

Vandaag Inside gaat al even mee op de Nederlandse beeldbuis. Nou ja, varianten van het programma dan: Voetbal Insite, Voetbal International, Veronica Inside en ga zo maar door. Genee en Derksen lullen in verschillende formats al sinds 2001 over voetbal en allerlei randzaken. Van der Gijp kwam daar later bij.

In 2018 hengelde De Mol het trio binnen en sinds september 2021 bestaat het huidige SBS-format Vandaag Inside. Niet enkel op de maandag en vrijdag, maar iedere doordeweekse dag, waarbij de focus breder is dan enkel voetbal.

Nieuw contract

Een succesformule, zo blijkt. Met de kijkcijfers blaast het supertrio andere talkshows omver, waardoor John de Mol er ongetwijfeld een boel voor overheeft om de mannen binnenboord te houden. En zo geschiedde; tijdens de uitzending van dinsdag 2 mei ondertekenden zowel Genee, als Derksen en Van der Gijp hun nieuwe contract.

Dat betekent dat De Mol voorlopig verzekerd is van een hoop kijkers. Tot juni 2025, om precies te zijn. Want zolang loopt het nieuwe contract. Wat de mannen gaan verdienen aan deze nieuwe overeenkomst? Dat is niet met zekerheid te stellen, aangezien de boel natuurlijk niet wereldkundig worden gemaakt. Toch weet het AD te melden dat de heren straks vermoedelijk "tussen de 1,2 en 1,4 miljoen euro per jaar" gaan binnenharken.

Kortom, in Huize Genee, Derksen en Van der Gijp hoeft de thermostaat voorlopig niet naar beneden, dat is duidelijk.

"Op nog een paar mooie jaren mannen, dankjewel voor het tekenen", aldus 'directeurtje Marco Louwerens' dinsdagavond tijdens de uitzending. En daar sluiten wij ons volledig bij aan.

Entertainment
  • AD
  • NL Beeld / Proshots