Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tafelgast over Vandaag Inside: 'Ik vond het een onveilige plek, ja'

Ze was een paar keer te gast bij Wilfred, Johan en René, maar wist niet echt indruk te maken. Tenminste, niet op een positieve manier. Derksen noemde haar zelfs een kutwijf. Zelf spreekt Stella Bergsma echter ook niet van een succes als het op haar VI-bezoekjes aankomt.

Vandaag Inside

Het optreden van Stella Bergsma in Vandaag Inside in maart 2022 was niet top. De schrijfster en columniste is staat vooral bekend om haar feministische houding en bedacht onder meer de term 'sletvrees'. Met haar optreden(s) bij VI wilde ze de knuppel in het hoenderhok gooien. Even de boel wat opschudden. Maar echt een succes werd het niet.

Dat vonden veel kijkers, maar ook de vaste VI-club aan tafel. En toen Stella lange tijd niks hoorde van de VI-redactie, gooide ze in de media dat ze niet meer welkom was bij het programma. Onzin, aldus de VI-mannen. Derksen noemde haar vervolgens een 'tegendraads kutwijf' die ondanks alles gewoon welkom was. En zo geschiedde; de Amsterdamse feministe schoof wederom aan. Toch is de combinatie Bergsma-VI tot dusver nog niet echt een gelukkig huwelijk gebleken.

'Onveilig'

In de Radio1-podcast MISCHA! blikte de columniste vorige week dinsdag terug op haar optredens bij Vandaag Inside, waar het onder andere ging over de ontplofte gasleidingen in de Oostzee bij Zweden en Denemarken.

"Ze vroegen me: wat vind jij daar nou van, als vrouw? Dat vond ik al raar. Hoezo als vrouw? Je hebt er een mening over of niet", zegt Bergsma, die VI ook als een 'onveilige plek' ervaarde. Ze voelde zich 'geïntimideerd' aan tafel en vond de heren niet zo aardig. Vooral Wilfred niet. "Maar ik ben dan ook naïef. Ik denk: we kunnen toch met z'n allen praten? Ik ben helemaal niet zo'n boze feministe, ik ben heus gezellig."

Wil ze nu dan helemaal niks meer te maken hebben met de VI-mannen? Daar lijkt het niet op. Sterker, Bergsma geeft toe dat ze stiekem wel vrienden wil worden met Derksen, Van der Gijp en Genee. Bergsma: "Het is ook een soort kinderachtig, een kindergevoel van: waarom mag ik er niet bij?"

Entertainment
  • MISCHA!, Mediacourant
  • NL Beeld / Proshots