Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drugsbaron Piet W. wordt op vrije voeten gesteld

Donderdag 30 maart wordt veroordeelde drugscrimineel Piet W. vrijgelaten in een strafzaak drie draait om twee liquidaties en drugssmokkel. De twee slachtoffers zouden zijn omgebracht vanwege een geripte partij cocaïne.

Piet W.

In oktober 2022 werd cocaïnekopstuk Siegfried 'Piet' W. in de boeien geslagen. Justitie verdenkt hem ervan betrokken te zijn bij de liquidaties van Genciël ‘Genna’ Feller (23) en voormalig profvoetballer Kelvin Maynard (32). De moorden hebben vermoedelijk te maken met een geripte partij cocaïne van zo'n 400 kilo.

De rechtbank oordeelt echter dat er onvoldoende bewijs is dat W. opdrachtgever is van de liquidaties. En dus wordt W. vrijgelaten op donderdag 30 maart. Dat maakte zijn advocaat Ruud van Boom woensdag bekend.

Gewelddadige afrekening

Het ene slachtoffer in de zaak, Genciël ‘Genna’ Feller (23), ontkwam een maand voordat hij in september 2019 werd vermoord aan een aanslag waarbij acht kogels op hem afgevuurd werden in Almere. Met drie ervan nog in zijn lijf vluchtte hij naar Curaçao. Daar, in Willemstad, werd de Hyundai waarin hij zat doorzeefd. Een demonstratieve afrekening dus.

Het andere slachtoffer is voormalig profvoetballer Kelvin Maynard (32), die er op de Langbroekdreef in Amsterdam- Zuidoost aan moest geloven. Hij speelde ooit onder meer voor FC Volendam en FC Emmen en was bezig met een hbo-opleiding die hij bijna had afgerond.

De ripdeal, waarbij zowel Feller als Maynard betrokken zou zijn, zou gaan om een partij cocaïne van van letterlijk miljoenen euro's. Waar en hoe de coke gestolen zou zijn, is nooit naar buiten gekomen.

Piet W.

In 2014 werd Siegfried, roepnaam 'Piet', in Rotterdam veroordeeld tot zeven jaar cel. De destijds 45-jarige W. had volgens de aanklagers jarenlang leidinggegeven aan een enorm cocaïnesyndicaat. Deze criminele organisatie wordt omschreven als een heuse 'multinational' die 'wereldwijd opereerde', aldus het OM. De groep zou vooral grote partijen coke opkopen in Zuid-Amerika, om ze vervolgens via Afrika Europa in te smokkelen.

Ook zou W. volgens de verhalen banden hebben met Desi Bouterse, Ronnie Brunswijk en later Quincy Promes. Maar misschien nog wel het meest opvallende feitje is dat er een foto bestaat waarop Piet W. vrolijk met Willem-Alexander en Máxima poseert.

De drugsbaron was tijdens het WK in 2010 aanwezig bij Nederland-Spanje en wist na afloop de catacomben van het stadion te bereiken. W. en zijn vrienden liepen daar het koninklijk paar tegen het lijf en gingen doodleuk op de foto met het stel. Tot grote ergernis van diverse opsporingsdiensten, schrijft Waterkant. Deze zouden W. op dat moment namelijk al een tijdje op de radar hebben. Volgens De Telegraaf showde Piet W. die bewuste foto vervolgens met enige regelmaat aan zijn criminele vrienden.

Misdaad
  • het Parool, AD