Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Lionel Richie: 'Nu duurt mijn ’all night long’ slechts 15 minuten'

'Vroeger was mijn 'all night long' daadwerkelijk all night long', aldus de 73-jarige zanger.

Lionel Richie

Lionel Brockman Richie Jr., zoals de zanger voluit heet, begon ooit als lid van de Commodores, maar groeide in de jaren '80 uit tot een van de meest populaire artiesten ter wereld. Zijn eerste echte gigahit was natuurlijk Endless Love, maar ook Hello en All Night Long schalden jarenlang uit de radiospeakers. En nog steeds.

Natuurlijk is Lionel inmiddels heel wat jaartjes ouder. De beste man is 73 jaar, heeft twee huwelijken achter de rug en is vandaag de dag opa van meerdere kleinkinderen. Maar dat betekent niet dat Richie zijn dagen achter de geraniums slijt. Integendeel, de zanger is regelmatig met z'n bakkes op tv te zien, onder andere als jurylid van het mateloos populaire American Idol.

Hello, is it m'n uithoudingsvermogen you looking for?

In die rol wordt Richie - samen met de andere Idols-juryleden Katy Perry and Luke Bryan - geïnterviewd door The View. En in dat gesprek wordt de zanger gevraagd naar zijn monsterhit All Night Long, dat duidelijk gaat over een zweterige nacht vol vloeiende heupbewegingen en dierlijke geluiden.

"Toen ik All Night Long schreef, was het daadwerkelijk all night long", aldus Lionel, die daarmee beweert dat hij vroeger de hele nacht door kon rampetampen. Maar, "Nu is mijn all night long gereduceerd tot een krachtige 15 minuten", geeft hij toe, wat hem een luid applaus en een hoop gelach oplevert.

Lionel en Lisa.

"15 minuten? Dat is lang, vriend!" reageert popster Katy Perry, waarna ze hem de hand schudt. De 'I Kissed a Girl'-zangeres is duidelijk onder de indruk dat de inmiddels 73-jarige Richie het nog kan opbrengen om een kwartier lang alles te geven tussen de lakens. Wie zijn 40-jarige vriendin Lisa Parigi ziet, snapt echter direct hoe de bejaarde popzanger zo potent blijft op zijn ouwe dag.

Entertainment
  • de Telegraaf, The View
  • NL Beeld / BrunoPress