Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pratende papegaai verraadt moordenaar, levenslang voor daders

Lorre, lorre...

Papegaai

Getuigen heb je in allerlei soorten en maten, maar dat iemand achter de tralies verdwijnt door een papegaai lijkt een primeurtje in India. Naar aanleiding van een 'getuigenverklaring' van het gevederde beestje staan twee mannen aan het begin van een levenslange gevangenisstraf.

De moord

Toen Vijay Sharma op een avond thuiskwam met zijn zoon en dochter - de vader was met zijn kinderen naar een bruiloft geweest - trof hij zijn dode echtgenote aan. Neelam lag samen met de familiehond dood in een plas bloed. Neergestoken, aldus het politieonderzoek. De dader(s) had(den) bovendien waardevolle spullen zoals geld en juwelen meegenomen.

De lokale politie kreeg al snel een paar verdachten in het vizier, maar kon desondanks geen dader aanwijzen. Kortom, de zaak leek op een dood spoor beland.

'Ashu! Ashu!'

De papegaai van Vijay Sharma begon ondertussen vreemd gedrag te vertonen. Het beestje was sinds de dood van de vrouw des huizes behoorlijk van slag en at en dronk helemaal niks meer.

En toen kwam Vijay op een idee: hij noemde de namen van de verdachten op in het bijzijn van de papegaai, die bij één naam helemaal door het lint ging. Het ging om neef Ashutosh Goswami. De papegaai zou vervolgens heel hard 'Ashu! Ashu!' hebben geschreeuwd. De neef kwam vaak over de vloer bij de familie, vandaar dat zijn naam bekend was bij de vogel.

In het bijzijn van de politie herhaalde Vijay het 'gesprek' met de papegaai, waarna de neef werd ingerekend om nogmaals verhoord te worden. Naar verluidt bekende hij toen alles. De steekpartij, wie zijn partner in crime was (ene Ronnie Massy), waar het geld en de juwelen waren en ga zo maar door.

Levenslang

Al met al was er genoeg bewijs om de twee verdachten te veroordelen tot levenslang. Dit maakte het magazine India Today bekend. De moord vond echter al in 2014 plaats. Zowel de weduwnaar als de papegaai heeft inmiddels het leven gelaten.

Misdaad
  • AD, India Today
  • Unsplash