Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vader meestgezochte crimineel van Nederland 'Bolle Jos' opgepakt

Jos Leijdekkers junior (foto boven) is nog altijd op de vlucht, maar zijn vader is maandag ingerekend door de politie. Leijdekkers senior wordt verdacht van witwaspraktijken, aldus de Telegraaf.

Bolle Jos

Volgens de krant is Jos senior afgelopen maandag door de politie ingerekend op verdenking van witwassen. De vader van most wanted man 'Bolle Jos' alias 'Josje Breda' zou allerlei dure spullen thuis hebben liggen, waaronder twee horloges van samen zo'n 140.000 euro. De autoriteiten denken dat de spullen met crimineel geld zijn gekocht. Volgens de Telegraaf is Jos senior inmiddels alweer op vrije voet.

Andere familieleden van 'Bolle Jos' werden eerder op basis van vergelijkbare verdenkingen gearresteerd. Ook zij werden weer vrijgelaten. Het onderzoek naar de witwaspraktijken rondom de familie Leijdekkers loopt nog.

Most wanted

Van 'Bolle' zelf ontbreekt tot op de dag van vandaag ieder spoor. Vandaar dat justitie een recordbedrag van 200.000 euro heeft uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot zijn arrestatie.

Maar waarom is Leijdekkers zo'n gewild man? Die vraag is redelijk simpel te beantwoorden. De afgelopen jaren heeft 'Bolle Jos' zich naar verluidt opgewerkt tot een van de belangrijkste spelers binnen de internationale drugshandel. Hij zou aan het hoofd staan van een criminele organisatie die zich vooral bezighoudt met cocaïnesmokkel via de havens van Nederland en België.

De 31-jarige Brabander zou bovendien meedogenloos zijn. Uit de Telegraaf: "Er wordt vooral voor hem gewaarschuwd: geen grappen maken met 'Josje Breda'. Een 'cocaïnecowboy' die in korte tijd door de handel in coke zeer vermogend zou zijn geworden en vanuit het buitenland zijn troepen aan zou sturen."

Daarnaast bestaan er vermoedens dat 'Bolle Jos' betrokken is bij de verdwijning van Naima Jillal alias de 'Godmother of coke'.

Kortom, justitie wil Leijdekkers maar al te graag oppakken. Vermoedelijk houdt hij zich schuil in Turkije of Dubai.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • Politie