Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Peter Gillis heeft boete van 1 miljoen aan z'n broek

Daar kun je een hoop worstenbroodjes van kopen...

Peter Gillis

Als eigenaar van de Oostappengroep moet Peter Gillis een dwangsom betalen van 1 miljoen euro. Het vakantiebedrijf krijgt de dwangsom opgelegd omdat zij verschillende arbeidsmigranten illegaal zouden hebben gehuisvest op vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo.

Dwangsom

“Ik heb niet betaald. Ik denk niet dat ze daar recht op hebben”, liet Gillis een tijdje terug weten in een statement. Ook tekende hij bezwaar aan. De gemeente Peel en Maas heeft dat vandaag definitief afgewezen. Die 1 miljoen moet Peter dus sowieso aftikken.

Maar daar blijft het niet bij, aldus de gemeente. Bovenop de gigantische boete, komt mogelijk nog een bedrag. Een woordvoerder: “De eerdere dwangsom had niet het gewenste effect. Daarom is het nieuwe bedrag verhoogd van 250.000 naar 300.000 euro. Dat kan maximaal vier keer gebeuren, na elke controle wanneer blijkt dat hij nog steeds in overtreding is. De hele procedure begint weer van voren af aan.”

Peter kan nog wel bij de rechtbank in beroep gaan.

Negatief in het nieuws

De Massa is Kassa-man kwam al meermaals negatief in het nieuws. Dit had met name te maken met vermeende misstanden rondom zijn vakantieparken. Het Eindhovens Dagblad publiceerde vorig jaar nog een groot artikel over Gillis en hoe hij stelselmatig regels zou overtreden. Door dat artikel overwegen naar verluidt vijf burgemeesters om verschillende vergunningen van Gillis in te trekken.

Entertainment
  • T&W, RTL Boulevard
  • NL Beeld / BrunoPress