Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Op de vlucht geslagen 'Lucky' leefde maand in een bestelbusje'

Nadat Minh Nghia V. zijn ex-schoonmoeder en ex-vrouw neerschiet, opent de politie een klopjacht op hem. Toch weet V. alias 'Lucky' ruim een maand uit handen van de rechercheurs te blijven. In die tijd woont hij volgens politiebronnen in zijn auto. Maar hoe komt de politie hem uiteindelijk op het spoor?

Lucky

21 januari van dit jaar gaat de boeken in als een behoorlijk trieste dag. Bij een winkelcentrum in Zwijndrecht worden Michel (66) en Anneke (38) neergeschoten. Het eerste slachtoffer overlijdt aan haar verwondingen, haar dochter overleeft de aanslag wonder boven wonder.

Al snel is er een verdachte in beeld: Minh Nghia V., de ex van Anneke. De politie opent dan ook een heuse klopjacht op hem. Toch slagen de diensten er niet direct in om V., die ook wel bekend staat als 'Lucky', op te pakken. Waarschijnlijk weet hij via meerdere vluchtauto's te ontkomen.

Banden onderwereld

Stukje bij beetje komt er meer informatie naar buiten over de op de vlucht geslagen verdachte. De Vietnamees heeft een indrukwekkend strafblad en kent het klappen van de zweep. Hij zou zelfs banden met de onderwereld hebben. Zo denkt de politie tijdens de klopjacht dat 'Lucky' misschien hulp krijgt van iemand uit de groep van drugsbaron Piet Costa alias Roger P.

Op enig moment valt een arrestatieteam zelfs een woontoren in Rotterdam binnen. Voordat hij opgepakt werd, was dat de verblijfplaats van ene Hassan M. (41), de vermeende rechterhand van Piet Costa. Deze Hassan was een bekende van 'Lucky; de twee stonden eerder samen voor de rechter na een overval op een Rabobank-filiaal.

Auto

De inval in Rotterdam leidt echter niet tot de arrestatie van V., die uiteindelijk een maand na de schietpartij in Schiedam alsnog wordt opgepakt.

Volgens de Telegraaf weet het rechercheteam op dat moment al een tijdje dat 'Lucky' zich in Schiedam ophoudt. Volgens politiebronnen zet hij af en toe zijn telefoon aan. Dat zet het opsporingsteam uiteindelijk op het juiste spoor. Als V. vervolgens ook nog door iemand herkend wordt vlakbij een Schiedamse supermarkt, is het raak: V. wordt gearresteerd.

Tijdens zijn arrestatie ziet hij er onverzorgd uit en er liggen slaapspullen in zijn bestelbus, die hij onder een andere naam zou hebben gehuurd. In de bus worden ook een pistool en kogels gevonden. Vermoedelijk heeft hij een maand lang in zijn auto geleefd.

Inmiddels heeft Minh Nghia V. bekend dat hij degene is die Michel (66) en Anneke (38) heeft neergeschoten.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • Politie