Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

CBS: 75-plussers hebben vaker seks, vooral mannen

De oudjes lusten er wel pap van, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.

75-plussers

Mensen boven de 75 zijn vaker seksueel actief dan een aantal jaar geleden, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. In 2014 meldde het databureau dat slechts een op de zes bejaarde Nederlanders nog aan rampetampen deed. Recent onderzoek toont aan dat inmiddels een op de vier 75-plussers 'de pony regelmatig laat grazen'.

Vooral mannen

De oudjes die ketsen zijn overigens vooral mannen, meldt het CBS. En daar is volgens het instituut ook een vrij logische verklaring voor. Mensen in een relatie wippen namelijk meer en er zijn nou eenmaal minder alleenstaande oude mannen dan single bejaarde vrouwen. In een relatie is de man immers vaak ouder en dames hebben daarnaast een hogere levensverwachting.

Jongeren knallen minder vaak

Waar er bij de oudjes op seksgebied een stijgende lijn te ontdekken is, bonken jongeren vandaag de dag volgens het CBS juist minder dan in 2014. Toen was driekwart van de jonkies in ieder geval één keer van bil gegaan in het jaar ervoor. Inmiddels is dat teruggelopen naar 7 op de 10. Dat verschil is nog groter in de groep 16- tot 25-jarigen: 63% in 2014 en 56% in 2023.

Nieuws
  • Hart van Nederland
  • iStock