Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Quincley Poppen: tien jaar op de vlucht

Nog een paar weken, dan is Quincley Poppen officieel tien jaar voortvluchtig. De politie hoopt dat de Antilliaan dat jubileum niet haalt. Daarom staat hij op de Nationale Opsporingslijst.

Poppen

Op 9 mei 2013 pleegt de dan 18-jarige Quincley samen met een maat een overval op de Chinese minimarkt Hua Jiant in Willemstad (Curaçao). De 42-jarige eigenaar wordt voor de ogen van zijn vrouw doodgeschoten. De buit: wat kleingeld en een paar telefoonkaarten.

Dankzij bewakingsbeelden wordt Quincley door meerdere mensen herkend, waaronder door familieleden. Nog voor hij kan worden aangehouden vlucht hij naar Sint-Maarten. Daarna belt hij nog eens van de eilanden Saint Kitts and Nevis, maar dan loopt het spoor dood. De politie weet niet waar hij uithangt, maar heeft wel het vermoeden dat hij zich in Nederland bevindt en tegenwoordig gebruikmaakt van een andere identiteit.

Quincley, inmiddels 28 jaar oud, is te herkennen aan een tattoo van drie puntjes op zijn rechterhand. Hij spreekt zowel Papiaments als Nederlands. Voor de gouden tip heeft de politie 10.000 Antiliaanse guldens over, omgerekend zo’n 5200 euro.

Heeft u hem gezien of heeft u een vermoeden waar hij zou kunnen zijn? Benader hem niet zelf, maar neem contact op met de politie. Bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of praat vertrouwelijk met het Team Nationale Inlichtingen via nummer 088-6617734. Belt u vanuit het buitenland, dan kunt u contact opnemen via +31-793459800.

Misdaad
  • Politie