Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Twee verwaarloosde ganzen gered uit het studentehuis van Vindicat

Gisteren zijn er twee ganzen gered uit het studentenhuis van Vindicat in Groningen. Volgens medewerkers van de dierenambulance waren de dieren erg bang en hadden ze beschadigde veren. De ganzen waren gekocht door leden van de studentenvereniging.

Vindicat

De zaak kwam aan het licht nadat platform Sikkom een obscure foot had gekregen waarop de gans te zien was. Op de foto, die genomen was door een raam, zie je een hakenkruis en een levende gans.

In slechte staat

Medewerkers van de dierenambulance hebben meteen ingegrepen nadat ze de foto zagen. Daar troffen ze twee boerenganzen aan die er slecht aan toe waren. "Ganzenveertjes liggen normaal gesproken als dakpannetjes over elkaar heen, waardoor ze, als ze in het water liggen, droog blijven. Maar dat dek was helemaal kapot", zegt een medewerker tegen RTV Noord.

De omstandigheden waarin de ganzen leefden waren volgens de dierenambulance schrijnend. "In dat studentenhuis kregen ze alleen water en brood. Brood kan wel een enkele keer, maar het is niet goed."

Waarom de studenten de ganzen hadden gekocht en hoe lang ze daar al zaten, is niet duidelijk. Ook is niet bekend wat de studentenvereniging ermee van plan was. "Dat hebben we uiteraard wel aan ze gevraagd, maar daar hadden ze niet echt antwoord op", aldus de medewerker van de dierenambulance.

'Uitermate beschamend'

Op de website van de studentenvereniging zegt het bestuur in een verklaring dat ze erg geschrokken zijn. "Laten we vooropstellen dat wij dit gedrag uitermate beschamend en onthutsend vinden. Gelukkig zijn de dieren inmiddels in veiligheid gebracht", valt er te lezen op de website.

Geschorst

Ook zegt de vereniging zich per direct te distantiëren van het betreffende studentenhuis. De bewoners van het Vindicat-huis worden geschorst en mogen niet meer 'in huisverband' meedoen aan verenigingsactiviteiten. Over het hakenkruis op de muur zegt het bestuur niets.

Nieuws
  • Metronieuws, Sikkom
  • NL Beeld / Proshots