Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: Rutte nodigt zichzelf uit bij Vandaag Inside

Ja hoor, het moment waar een hoop mensen naar uitkijken staat op de agenda.

Rutte bij VI

Een bijzonder moment in Vandaag Inside gisteravond. Los van het feit dat Johan Derksen er vanwege ziekte niet bij is - normaal gesproken vast onderdeel van het meubilair - neemt de show ineens een overwachte wending. Een zeker iemand heeft namelijk een verrassende boodschap voor de heren. En niet zomaar iemand, nee, nee. Het is gewoon Mark Rutte.

'Ze durven niet'

Genee bouwt de spanning op door eerst door te onthullen dat de redactie een telefoontje plus een filmpje heeft gekregen. "Wij zeggen hier steeds: Ze durven niet bij de VVD", voegt hij eraan toe.

Vervolgens start Genee een fragment waarin normaals gesteld werd dat Rutte waarschijnlijk nooit gaat aanschuiven bij VI, omdat zijn campagneteam en communicatiemedewerkers hier wel een stokje voor zouden steken.

"Nou, en wat denk je, René?" richt de presentator zich tot zijn vaste tafelgast. "Kijk eens mee, vanmiddag een filmpje gekregen van niemand minder dan..."

Mark nodigt zichzelf uit

En ja hoor, daar is 'ie dan. Via een videoboodschap wil de premier even een misverstand uit de wereld helpen:

"Ha Wilfred", begint Rutte. "Ik hoor nu al een paar keer voorbijkomen dat ik niet bij jullie zou willen zitten. Dat is écht onzin, het lijkt me juist heel erg leuk. Ik ben wel druk de komende weken, maar zou het kunnen op maandag de dertiende (maar, red.)? Heb je dan toevallig nog een stoeltje vrij? Dan kom ik heel graag langs. Hartelijke groet."

"We hebben gekeken... Zit al iemand", grapt Genee. "Gaat niet lukken. Dat zul je altijd zien!"

"Nee, wij gaan geen mensen afzeggen", speelt Van der Gijp met hem mee.

'Rutte moet opsodemieteren'

Maar goed, de datum is er dus. Eindelijk. Maandag 13 maart schuift de minister-president aan bij Vandaag Inside, wat met de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 15 maart natuurlijk geen toevalligheid is.

Ondanks dat is het een gewaagde beslissing van Rutte. Vooral Johan Derksen haalt de laatste tijd stevig uit naar de VVD-leider, die hij onder andere 'seksloos' en 'volledig onberekenbaar' noemde. Derksen een week terug nog: "Mark Rutte moet opsodemieteren."

De uitzending van 13 maart belooft dus een interessante te worden. Vooral als 'De Snor' weer op volle oorlogssterkte is teruggekeerd in het programma.

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • VI, Mark Rutte