Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Olav Mol: ‘Masturberen? Wat denk je: ik zit 6 maanden per jaar in het buitenland!’

Uit Panorama nr. 11, 1998: 'Of/of met Olav Mol en Allard Kalff'

Formule 1

Aan het begin van een nieuw Formule 1-seizoen is het altijd makkelijk om de usual suspects aan het woord te laten en om hen te vervelen met clichévragen als: wie wordt er wereldkampioen, rijden auto’s op benzine en zijn wielen rond?

Maar je kunt het ook anders doen, dachten wij precies 25 jaar geleden. Want waarom gingen we met Olav Mol en Allard Kalff, op dat moment dé Formule 1commentatoren en misschien nog steeds wel, niet iets verder de diepte in? Waarom vuurden we niet vijftig vrij simpele, maar behoorlijk suggestieve of/of-vragen op hen af, om te zien of ze dan nog steeds hun mannetje stonden? Het werd een belachelijk groot succes, zou Ivo Niehe kunnen zeggen. En gelijk zou hij hebben gehad!

Uiteraard ging het voor een groot deel weer eens over seks, al begonnen we nog enigszins netjes.

Panty’s of nylons met jarretels?

Kalff: “Jarretels vind ik erg stijlvol.”

Mol: “Panty’s, want ik ben een conventionele ouwe zak.”

Waarvan akte.

Borsten of billen?

Kalff: “Billen, en ze hoeven niet eens klein te zijn!”

Mol: “Billen, want daar kun je makkelijker en sneller aanzitten!”

Oké dan.

En dan de laatste van de inleidende beschietingen: Pamela Anderson of Tatjana?

Kalff: “Pamela, maar de mooiste vrouw ter wereld is trouwens Julia Roberts.”

Mol: “In m’n linkerhand Pamela en in mijn rechter Tatjana!”

Olav, ouwe smeerpijp!

Afijn, de motoren waren al aardig warmgedraaid toen we het tijd vonden om er iets steviger in te klappen, op het ordinaire af, omdat wij ook wel wisten dat de heren nergens raar van opkeken en elke vraag zonder blikken of blozen zouden beantwoorden.

Dus de vraag die we heel graag beantwoord wilden zien was: oraal of vaginaal? Kalff: “Vaginaal. Ik hou niet van zo’n bijsmaak bij het zoenen.” (Pardon?)

Mol: “Oraal is veiliger.”

Terwijl we nog even moesten bijkomen van het antwoord van Allard en daarom vergaten om door te vragen op het antwoord van Olav gingen we nog even dieper met de vraag: masturberen of niet?

Kalff: “Masturberen hoort erbij.”

Olav Mol: ‘Masturberen? Wat denk je: ik zit zes maanden per jaar in het buitenland!’

Mol: “Wat denk je: ik zit zes maanden per jaar in het buitenland!”

Het zijn misschien niet de dingen die je graag zou willen weten van Kalffen Mol – die laatste was toen nog twee keer zo groot als nu – maar nu je het wél weet en omdat je net als wij ongetwijfeld visueel bent ingesteld, kun je dat plaatje in je hoofd wel afmaken:

Mol op een hotelkamer in Japan, met de gordijnen dicht en een zinnenprikkelend filmpje op tv om… nou ja, tot zover. Kwam er ook nog ergens een normaal antwoord uit? Nauwelijks. Voor antwoord op de vraag Beatrix of Willem-Alexander had Mol even snel zijn lolbroek aangetrokken: “Ik vind een koningin leuker dan een koning, dus laat Willem zich maar ombouwen tot Alexandra.”

Wat hebben ze toch veel verstand van Formule 1, hè?