Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Man achter Snollebollekes-succes' haalt hard uit naar Rob Kemps

Rob staat inmiddels als volwaardige BN'er vol in de spotlights, maar zou net doen alsof hij 'het brein' achter Snollebollekes is. Zijn 'partner in crime' komt nu echter met een heel ander verhaal.

Rob Kemps

In enkele jaren tijd groeide Kemps uit tot bekende Nederlander. In eerste instantie als onderdeel van party-act 'Snollebollekes', later als tv-persoonlijkheid en presentator. De olijke Brabo is tegenwoordig werkelijk niet meer weg te slaan van tv, en is het gezicht van onder andere. De 10 Vragen, Chansons! en Ik hou van Holland.

Is dat een goede zaak? Daar zijn de meningen over verdeeld. Sommige mensen - lees: Johan Derksen - zijn een beetje 'Kemps-moe'. De entertainer zou letterlijk elke kans aangrijpen om met z'n smoelwerk op de beeldbuis te verschijnen, terwijl lang niet elk format geschikt zou zijn voor de 37-jarige Brabander. "Rob Kemps is een leuke jongen, maar niet zo’n getalenteerde jongen", aldus Derksen.

'Brein' achter Snollebollekes haalt uit

En niet alleen 'De Snor' uit kritiek op de zogenaamde alleskunner, ook Maurice Huismans heeft Rob Kemps bekritiseerd. Maurice wie? Maurice Huismans, een van de dj's van Snollebollekes. En juist het feit dat niemand hem kent, steekt de dj. Sterker nog, hij stelt dat Rob Kemps hem expres geen credits geeft in de media.

"Gister kreeg ik van diverse mensen appjes (waaronder enkele BN-ers) dus ik heb Jinek toch maar even teruggekeken", schrijft Huismans in een bericht op social media. "Het is inderdaad 'opvallend' dat mijn naam bij ieder interview door Rob expres niet wordt genoemd en het lijkt alsof ik nooit heb bestaan."

Volgens de dj weet iedereen uit de industrie dat hij verantwoordelijk is voor een groot deel van de "input, creativiteit, know-how en ondernemerslust". Huismans stelt dat er zonder hem geen eerste single of andere liedjes waren geweest, geen rood jasje met gele stropdas, geen merchandise, geen GelreDome-concerten, geen eigen festival en ga zo maar door. Rob was volgens Maurice zonder hem waarschijnlijk niet eens opgevallen in tv-land. "Zonder mij geen Snollebollekes", vat hij het samen.

'Geen medelijden'

Maurice is naar eigen zeggen 'niet zielig' en ook niet uit op medelijden, bloemen of lintjes. "Maar volwassen gedrag en wederzijds respect zou normaal zijn", aldus Huismans.

De dj sluit zijn betoog af door te stellen dat hij nog 'véél meer kan vertellen', maar dat hij het liever netjes houdt. "Ik ben in ieder geval blij dat ik nog wél weet waar ik vandaan kom."

Entertainment
  • Shownieuws
  • NL Beeld / BrunoPress