doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Sahil Amar Aïssa over DWDD: 'Constant huilende collega's'

Acteur en presentator Sahil Amar Aïssa doet een paar maanden na het Volkskrant-artikel over de toestanden bij DWDD ook nog even een plasje over de rel.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6418a6f9cfecd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418a6f9cfecd img{#fig-6418a6f9cfecd img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6418a6f9cfecd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418a6f9cfecd img{#fig-6418a6f9cfecd img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6418a6f9cfecd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418a6f9cfecd img{#fig-6418a6f9cfecd img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6418a6f9cfecd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418a6f9cfecd img{#fig-6418a6f9cfecd img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}DWDD

De publicatie hing al langer in de lucht, maar in november 2022 publiceerde de Volkskrant eindelijk het langverwachte artikel over De Wereld Draait Door en Matthijs van Nieuwkerk. De presentator gedroeg zich volgens oud-medewerkers als een tiran en de sfeer op de redactie zou allesbehalve relaxed zijn geweest.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Sorry, meneer...

Er werd onder meer geschreven over een geluidstechnicus die uitgefoeterd werd na een foutje, en daarna zijn excuses moest aanbieden met een 'welgemeend' 'Sorry, meneer van Nieuwkerk'. Daarnaast zou Van Nieuwkerk regelmatig tirades hebben, waarbij hij over de schreef zou gaan. Het gevolg: Van Nieuwkerk stopte zijn tot dan toe succesvolle samenwerking met BNN/VARA.

Sommige mensen namen het op voor de presentator. Tv-maken op topniveau gaat nu eenmaal gepaard met de nodige stress en druk. 'If you can't stand the heat, get out of the kitchen', was de gedachte. Of op z'n Hollands: als je er niet tegen kan, ga je maar lekker ergens anders werken.

Toch werd Van Nieuwkerk ook behoorlijk onder vuur genomen. Door collega's, critici en andere mediamensen. Matthijs was een tiran. Iemand die medewerkers vernederde. Ja, bijna iedereen deed na de publicatie wel een plasje over de rel.

Sahil Amar Aïssa

Voor Sahil Amar Aïssa komt dat moment nu. De presentator was destijds achter de schermen werkzaam bij YUNG DWDD, waar hij items maakte voor het programma.

"Constant zag ik huilende collega’s", zegt Sahil in de nieuwste LINDA.meiden. "Om de haverklap viel iemand uit door een burn-out."

Aïssa zelf zat in die tijd nooit huilend thuis op de bank door de werkdruk. En persoonlijk last van Matthijs van Nieuwkerk had hij evenmin. Maar wanneer er volgens hem sprake was van tirannie, deed hij nooit z'n mond open. "Ik begon bij een van de best bekeken programma's", aldus Aïssa. "Ik ging niet zeggen: doe godverdomme even normaal! Ik dacht: dit is schijnbaar hoe het gaat."

Bovendien vind de nu 30-jarige presentator dat niet alleen Van Nieuwkerk schuldig is, maar 'die hele hiërarchische bedrijfscultuur'. Aïssa stelt dat er nog wel meer verhalen naar buiten gaan komen uit het mediawereldje, aangezien er volgens hem nog een hoop 'misogynie, agressie, racisme' voorkomt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws