Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

15.000 euro voor balklegger

Mountainbiker Frits van de Voort viel in het Amsterdamse Bos over een balk en overleed. Een noodlottig ongeval? Nee, zo denkt de politie. De balk is daar waarschijnlijk opzettelijk neergelegd. Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

Balklegger

De 61-jarige Van der Voort, een purser bij KLM, fietst op vrijdag 29 mei 2020 met een sportmaatje zijn vaste rondje door het bos. Als de vriend hem even kwijt is, gaat hij op de route kijken. Hij ziet Frits onderaan de Hazenheuvel liggen.

Frits is hard gevallen over een balk op het pad en zwaargewond geraakt: hij heeft vier nekwervels gebroken en is volledig verlamd. Na twee zware jaren van revalidatie gaat ie een euthanasietraject in. Op 3 oktober 2022 overlijdt Frits, op 63-jarige leeftijd.

De vraag is: is de balk er expres neergelegd? De vriend denkt van wel: er waren wat aanvaringen geweest met wandelaars. Zij vonden dat het groepje van Frits niet mocht fietsen in het bos (wat overigens wel mag, maar fietsers moeten wel rekening houden met wandelaars). Bovendien lag de balk er tijdens een opwarmrondje van Frits niet, en toen hij de tweede keer langskwam wel.

De recherche vermoedt na gesprekken met wandelaars ook dat de balk er opzettelijk is geplaatst en heeft nu 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. De politie is specifiek op zoek naar een man tussen de 20 en 30 jaar die op die vrijdag in 2020 in het bos hardliep of krachttraining deed. Hij is vrij lang, heeft een donkere huidskleur en droeg toentertijd dreadlocks. Hij had grijze sportkleding aan. De man zou een belangrijke getuige kunnen zijn en heeft misschien gezien wie de balk heeft neergelegd.

Weet u meer? Bel de opsporingstiplijn (0800-6070) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Misdaad
  • NOS, Politie, RTL Nieuws