Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Doodverklaarde vrouw (82) levend aangetroffen in mortuarium

Een medewerker van een mortuarium in New York kreeg deze week de schrik van zijn leven toen hij plots ontdekte dat een 82-jarige ‘overledene’ die iets eerder was binnengebracht nog bleek te ademen. De bejaarde vrouw was kort daarvoor doodverklaard in het Water's Edge Rehab and Nursing Center in Long Island.

Mortuarium

Misschien bekroop de medewerker al een vreemd gevoel toen hij het mortuarium instapte op deze doodgewone werkdag. Werken met overleden personen kan bij sommigen zorgen voor een onheilspellend gevoel, maar voor het eerst had de medewerker toch écht het gevoel dat er een ‘aanwezigheid’ was in de ruimte. Dat bleek te kloppen. Net als het hart van de onlangs binnengekomen ‘overledene’.

Om 13:30 was de vrouw, wiens identiteit uit respect voor de familie onbekend blijft, officieel doodverklaard in het verzorgingstehuis. Ze kon vrij snel worden vervoerd naar het uitvaartcentrum, waar de familie diezelfde dag afscheid zou komen nemen.

Toch liep het anders. Een kleine 40 minuten later werd in het mortuarium een hartslag en ademhaling bij de vrouw ontdekt.

Het verzorgingstehuis wilde niet reageren op het voorval. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht en over haar toestand is weinig bekend. Het uitvaartcentrum zegt het voorval te betreuren. “Uit respect voor de privacy van de betrokken familie kunnen we verder niets meedelen over dit voorval.”

Bizar
  • iStock