Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gordon woest: 'Lik lekker m'n reet!'

Goor is er he-le-maal klaar mee.

Gordon

Gordon haalt op Instagram fel uit naar criticasters van Down the Road, het SBS6-programma waarin Goor op pad gaat met mensen die het syndroom van down hebben.

'Downtertainment'

Volgens sommige BN'ers, waaronder Arjen Lubach, kan zulke 'Downtertainment' echt niet meer anno 2023. Het zou zelfs schadelijk zijn.

Lubach: "Slechts een héél klein percentage van de mensen met down functioneren op het niveau dat je in die programma’s ziet. Want zelfstandig met de trein reizen, bijvoorbeeld, dat kan maar één op de tien."

In andere woorden: de presentator vindt dat er een veel te rooskleurig beeld wordt geschetst van mensen met de aandoening. "Het gaat enkel nog over het entertainment, niet over de keerzijde van de aandoening", legt hij uit.

Goor is boos

En dat schiet Gordon in het verkeerde keelgat. Op Instagram reageert de presentator op de kritiek van onder andere Arjen Lubach.

"Paul de Leeuw en Johnny de Mol deden het al heel lang en wonnen er zelfs prijzen mee!" zegt Goor. "Dus al die geweldige mensen met Down die je hebt gezien moeten we wegstoppen in zorg instellingen of woonprojecten en vooral niet meer laten zien en die groep laten lijden door de overgrote meerderheid die er veel slechter er aan toe zijn! Geweldig bedankt Arjan Lubach! Ongelofelijke flapdrol!"

Hij noemt het daarnaast een 'kortzichtige' visie op het programma én op Gordon als persoon. Dit als reactie op Lubachs kritiek dat Gordon 'er niets van kent', maar desondanks als een soort down-expert aanschuift bij talkshows.

'Lik m'n reet'

Goor: "Ik zou zeggen struikel vooral niet over elkaar om ook hier weer wat van te vinden en maak mij en elkaar lekker af op social media, schrijf nog even een paar zure columns Angela en Kneus oh sorry Eus en vergiftig Nederland nog meer met jullie politieke correcte houding want ik zal altijd weigeren me daaraan te confirmeren."

Gordon sluit zijn betoog af met een welgemeend 'Lik lekker m'n reet!', waarna hij reclame maakt voor de laatste aflevering van Down the Road. Liefhebbers van de zogenaamde 'Downtertainment' kunnen hierna overigens gewoon terecht bij de onze zuiderburen, waar de Vlaamse versie van Down the Road wordt uitgezonden. Dit tot groot genoegen van Gordon, zo laat hij weten.

Entertainment
  • Instagram, Shownieuws, de Morgen
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl