Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wie is Ludgardo S. (34), de nieuwe opgepakte verdachte in de Peter R. de Vries-moordzaak?

Er is iets meer bekend over de nieuwe aangehouden verdachte in de zaak rondom de liquidatie van misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Ludgardo S.

Gisteren werd bekend dat de politie opnieuw een man heeft opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de misdaadverslaggever. Volgens justitite maakt hij mogelijk deel uit van een 'crimineel samenwerkingsverband'. Deze samenwerking zou gericht zijn op (het voorbereiden van) de moord op De Vries. Na zijn arrestatie mag de man enkel en alleen contact hebben zijn advocaat.

In eerste instantie was bovenstaande informatie zo'n beetje het enige dat bekend was over de nieuwe verdachte. Vandaag komt het AD echter met meer informatie naar buiten.

Ludgardo S.

De krant schrijft namelijk dat het om ene Ludgardo S. zou gaan, een 34-jarige Antilliaanse Tilburger. De op Curaçao geboren S. is mogelijk ook betrokken bij de voorverkenningen rondom de laffe aanslag op De Vries.

Ludgardo is bovendien geen onbekende van de politie. Al in 2011 was hij betrokken bij een fatale overval. Vier mannen beroofden toen een belwinkel en raakten in gevecht met de eigenaar. Toen de overvallers uiteindelijk op de vlucht sloegen, werd er een schot afgevuurd. De kogel ketste af en raakte een klant in het hoofd.

Voor zijn aandeel in de overval op de belwinkel in Vlaardingen werd Ludgardo S. veroordeeld tot 8 jaar cel. De andere betrokken mannen waren Ludgardo's broer en twee vrienden.

Daarnaast werd de Antilliaanse Tilburger in 2018 tijdens een verkeerscontrole gepakt met een vuurwapen - zijn broer zat ook in de auto - en heeft hij veroordelingen voor diefstal en rijden onder invloed achter zijn naam.

Broer Lucho werd doodgeschoten

Volgens het AD is Ludgardo's broer Lucho S. vorige maand doodgeschoten bij een tankstation in Tilburg. Volgens een getuige werd het slachtoffer van dichtbij neergeschoten kort nadat hij en een andere man achterelkaar aan renden. De vermoedelijke schutter meldde zich diezelfde avond nog bij de politie.

Waarom Ludgardo's broer doelwit van de aanslag in Tilburg werd, is niet helemaal duidelijk. Naar verluidt hadden de vermoedelijke dader en het slachtoffer langere tijd ruzie met elkaar en is dat geëscaleerd bij de herdenking van de overleden rapper Boechie. Laatstgenoemde werd op 10 december doodgeschoten op Curaçao. De rapper werd geraakt door een schutter in een langsrijdende een auto.

Misdaad
  • Pro Shots / NL Beeld