Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Binnenkort waarschijnlijk vrouwentepels toegestaan op Facebook en Instagram

Grote kans op meer tepels op social media. Vrouwentepels, welteverstaan.

Verbod

Tepels zijn fantastisch. De kersen op de taart. De puntjes op de i. De krenten in de pap. Echter vinden Facebook en Instagram eigenlijk dat je die jopen vooral achter gesloten knopen moet houden. Althans, als je vrouw bent. Met mannentepels hebben de social media-platformen immers nooit problemen gehad.

Maar binnenkort wordt de boel wellicht gelijkgetrokken. Dat is wat de raad van toezicht van Meta, het overkoepelende bedrijf van beide platformen, heeft geadviseerd.

Lekker woke

Waarom nu ineens die omslag? Dat heeft met ongelijkheid te maken, stelt de adviesraad. Niet alleen de ongelijkheid tussen man en vrouw - (topless) dames worden nu in hun ogen gediscrimineerd - maar ook tussen binair en non-binair.

Ze zijn van mening dat het nu heel lastig is voor mensen die zich geen man of vrouw voelen. Of wat te denken van iemand die vroeger een zijtje was en nu een hijtje? Of andersom? Mag je dan je tepel uploaden? De raad vind het allemaal bijzonder discriminerend en wil dat iedereen z'n plakken salami het web op kan slingeren. Helemaal woke à la 2023 dus.

Binnen 60 dagen

Komt erop neer dat Meta nu de opdracht heeft gekregen om "duidelijke, objectieve, rechten respecterende criteria te definiëren" als het om naaktheid gaat. Het bedrijf moet binnen zestig dagen reageren op de aanbevelingen van de adviesraad.

Binnenkort dus een heuse tepeltsunami op social media? Die kans zit er zeker in. Tenzij Meta ineens de andere kant op redeneert en ook topless foto's van mannen eraf gaat knikkeren. Je weet het maar nooit met die techbobo's.

Nieuws
  • Metro Nieuws, AD
  • iStock