Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ook lookalike prins Harry heeft het zwaar

Er is geen naam die momenteel meer clicks oplevert op het hele interweb dan die van Harry. Prins Harry, wel te verstaan. Na eerder een schokkend interview te hebben afgegeven verschenen onlangs een schokkende documentairereeks, een schokkende autobiografie en nog wat schokkende interviews. Een turbulente tijd voor Harry… En voor de man die sprekend op hem lijkt.

Prins Harry

De controverses zijn niet alleen lucratief voor de ontvallen royal. Hij wordt inmiddels ook van alle kanten bedreigd. Onlangs kondigde zelfs de taliban aan dat Harry hun kersverse staatsvijand nummer één is. Toen de 39-jarige Rhys Whittock dat hoorde brak het zweet hem uit. De veelgevraagde prins Harry-lookalike uit Groot-Brittannië maakt zich zorgen.

Harry kreeg de aandacht van de Afghaanse terreurgroep nadat hij zich in zijn autobiografie Spare uitliet over zijn tijd als militair. Hij gaf in zijn boek toe dat hij waarschijnlijk maar liefst 25 talibanstrijders heeft gedood toen hij was uitgezonden naar Afghanistan. De taliban staat er niet om bekend vergevingsgezind te zijn, dus staat er nu een prijs op zijn hoofd.

Dagelijks herkend

Sinds 2017 is Rhys officieel werkzaam als imitator van de rooie royal. Hoe zoiets gaat? Ooit word je op straat aangezien voor de prins, dat gebeurt vaker en vaker en uiteindelijk word je er zo gek van dat je maar je geld mee gaat verdienen. “Ik word dagelijks herkend”, aldus Whittock tegen Express News.

Toen Rhys op de betreffende dag zijn telefoon opende, had zijn moeder bezorgd een bericht gestuurd. “Ze zei dat ik maar een bril moest gaan dragen op straat”, aldus Rhys. Zo geschiedde. Zelf snapt de imitator er helemaal niets van dat Harry zich zo uitliet over zijn tijd in dienst. “Je brengt jezelf en je familie onnodig in gevaar op deze manier.”

Mocht u een dezer dagen een roodharige man zien met een plaksnor, een grote bril en een bolhoed, dan kan het maar zo de dubbelganger van de prins zijn. Overigens jammer voor Rhys Whittock: hij heeft geen vriendin die sprekend op Meghan Markle lijkt.

Entertainment
  • BrunoPress