Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Quincy Promes betaalde 250.000 euro aan drugsbaas’

Het Openbaar Ministerie linkt voetballer Quincy Promes aan de diefstal van 400 kilo cocaïne van de Surinaamse drugshandelaar Piet Wortel. De oud-Ajacied zou 250.000 euro boete hebben betaald aan Wortel als vereffening van de geleden schade. 

promes

Steeds meer wordt duidelijk hoe de voetballer zich in Nederland inliet met de onderwereld. De kans dat hij daadwerkelijk zijn eventuele straf zal uitzitten is klein: omdat Promes balletjes trapt in Rusland staat het OM buitenspel.

Dossier

In de zaak rond de 400 kilo wit goud vonden al twee mensen de dood. Oud-profvoetballer Kelvin Maynard werd op 18 september 2019 geliquideerd in Amsterdam en de 23-jarige Genciël ‘Genna’ Feller werd dezelfde maand doodgeschoten op Curaçao. Ook zouden enkele betrokkenen hun excuses hebben gemaakt aan Piet Wortel, die in oktober van vorig jaar werd gearresteerd in Almere.

In het dossier rond de liquidaties en de verdwenen drugs wordt ook Jos ‘Bolle Jos’ Leijdekkers genoemd. Leijdekkers wordt op zijn beurt in verband gebracht met de dod van drugshandelaar Naima Jillal enernstige bedreiging aan het adres van ex-minister Ferd Grapperhaus. De CDA-politicus wordt sinds enkele weken zwaar beveiligd. Ook zou Leijdekkers’ compagnon Flor Bressers plannen hebben gehad om de Belgische minister van Justitie te ontvoeren.

Moskou

Quincy Promes kwam in Nederland onder vuur te liggen nadat hij op een familiefeest in Abcoude zijn neef zou hebben neergestoken. De aanvaller is Nederland sindsdien min of meer ontvlucht. Vlak voor de rechtszaak begon maakte hij een transfer naar Spartak Moskou, in de inmiddels door UEFA uitgesloten Russische competitie,

Omdat Rusland geen criminelen uitlevert aan Nederland, zit Promes hoog en droog in Moskou. Hij werd afgelopen jaar zelfs bekroond met de titel ‘speler van het jaar’ en zou vergevorderde plannen hebben om het Russische staatsburgerschap aan te nemen. 3 maart moet de voetballer voorkomen in Nederland, maar naar alle waarschijnlijkheid keert hij voorlopig niet terug.

Bekijk ook: Piet W. - de cokecrimineel die op de foto ging met Willem-Alexander en Máxima

Misdaad
  • Brunopress