Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
duo's

Als samenwerkende BN’ers uit elkaar gaan is ellende niet te overzien

Groot was de verslagenheid toen Nick & Simon augustus vertelden dat ze in 2023 uit elkaar zouden gaan. Als tv-duo blijven ze nog samenwerken, want dat moet van hun management en van hun bankrekening. Maar dat wordt een rokende hel. Want velen gingen het Volendamse duo voor en zelden liep het goed af. Een overzicht met samenwerkende BN’ers die ondanks alle ogenschijnlijke goede bedoelingen en prachtige beloftes na de scheiding elkaars bloed wel konden drinken…

Het nieuws dat Nick Schilder (1983) en Simon Keijzer (1984) elkaar zo goed als niet meer kunnen luchten of zien, is al even bekend. Maar welke bekende gezworen kameraden onder de BN’ers klapten ook met een grote knal uit elkaar? Dat zijn er nogal wat. En dat is best verbazingwekkend, aangezien ze een godsvermogen hadden, rijen gillende fans, elk concert uitverkocht en op tv het ene na het andere kijkcijferrecord braken. Dan ga je toch geen ruzie maken met je bekende compagnon? Nee, slim is anders. In het geval van Schilder en Keijzer is het zelfs hilarisch. Beide jongens zouden groots vreemdgegaan zijn terwijl ze op het podium en op de buis de ideale schoonzonen spelen. Om vreemd te gaan zouden ze samen een account hebben gedeeld op Snapchat dat op naam stond van hun… geluidsman. Dat zeggen wij niet, dat zeggen de zogenaamde juice-kanalen. Hoe het ook zij, aan de ogenschijnlijk eeuwigdurende vriendschap is een abrupt einde gekomen. Wie ging hen voor?

Duo: Geer & Goor

Reden slaande ruzie: Goor zit aan de coke en Geer zegt gemene dingen

Verliezer: Goor

Wie had wie nou méér nodig? Was voor Gerard Joling (1960) nu Cornelis Willem Heuckeroth (1968) noodzakelijk om zijn wankele carrière nieuw leven in te blazen, of was het vice versa? Feit is dat de carrières van beide heren meer dan eens op een dood spoor waren beland. Wie herinnert zich niet dat Geer op zondagmiddag bij godsgratie aan mocht schuiven bij Life & Cooking en later Carlo & Irene, terwijl bijna niemand meer wist wie hij was? Tussen 1995 en 2004 scoort Geer ook geen enkele hit.

Maar in 2005 starten Geer, Goor en die andere ruziemaker René Froger (vraag maar aan Henk Westbroek) met De Toppers. Dat wordt een eclatant kassucces, waar Geer en Goor nog een juweel aan bij rijgen: de tv-serie Joling & Gordon over de vloer. In deze serie draaien Joling en Gordon iedere week drie dagen mee in een gezin, vereniging of bedrijf. Het programma, dat drie seizoenen was te zien, wordt (ook) een groot succes. Veel kijkcijfersucces scoren ook de opvolgers Geer & Goor effe geen cent te makken en Geer & Goor waarheen waarvoor. Tv-deskundige Angela de Jong: “Als Koot & Bie een diner in een driesterrenrestaurant is, is dit een hamburger bij de McDonald's. Maar af en toe kun je daar enorm zin in hebben.”

Gedurende het tv-succes is er soms wat onenigheid, maar uiteindelijk barst de bom definitief als Joling in 2021 beweert dat Gordon zijn hondje mishandelt. Joling: “Ik heb gezegd dat Gordon hiervoor ook honden heeft gehad, maar dat hij er geen tijd meer voor had. En dan moet je geen hond nemen. Hij reageert nu als een gestoken wesp. Ik heb van vrienden gehoord dat-ie weer zwaar aan de coke zit en genoeg drinkt. Misschien reageert hij daarom zo enorm agressief.” Gordon scoort al jaren geen hits meer. Niet op tv en niet op de radio. Joling is up and running. Het kan verkeren.

Duo: Lange Frans en Baas B.

Reden slaande ruzie: Geld

Verliezer: Baas B.

Rappers Bart Zeilstra (1982) – beter bekend als Baas B. – en Frans Christiaan Frederiks (1980) breken in 2004 door met hun hit Moppie. Ze scoren daarna nog een aantal grote hits, maar in 2010 is het feest over. We citeren de kranten van die dag: “Daniëlle van Aalderen, echtgenote van rapper Lange Frans, is zondagavond rond 23.30 uur in overspannen toestand gearresteerd. Zij zou met een geladen vuurwapen onderweg zijn geweest naar het huis van Baas B.” Het conflict tussen de twee bloedgabbers zou draaien om, hoe kan het ook anders, geld. Van Aalderen, op Twitter: “Vanaf begin 2010 is er ellende door dat teringjoch Bart Zeilstra! Al een jaar lang moet er getekend worden en hij weigert! Jij begaat een grote fout! Dozen inpakken in de studio 278.000 euro weg! Omdat Bart Zeilstra zijn verantwoording niet neemt!”

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Heel even lijkt het goed te komen tussen de twee kijvende heren, namelijk in 2019. Maar al heel snel is er toch weer verwijdering. Lange Frans is nogal van de complottheorieën en spreekt daar vaak in het openbaar over, onder meer in zijn podcast. Baas B. kan zich niet vinden in de afwijkende mening van Lange Frans, liet hij vorig jaar weten aan de media. “Ik ben het niet eens met de uitspraken die hij doet, maar die zijn voor zijn rekening,” zei hij. Hij voelt zich niet verantwoordelijk voor wat Lange Frans zegt en het brengt hun vriendschap ook niet in gevaar. “We zijn al vrienden vanaf baby af aan en die band zal nooit vergaan.” Van Baas B. wordt nog weinig vernomen. Het zoveelste nieuwe album van Lange Frans komt eraan.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk ‘m in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Entertainment
  • ANP, Brunopress