Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Opmars in Europa van ‘roze cocaïne’ uit Colombia

Na witte cocaïne bestaat er nu ook zoiets als ‘roze cocaïne’. De Colombiaanse illegale partydrug ‘tucibi’ duikt steeds vaker op in Europa.

Tucibi

Tucibi, ook wel bekend onder de namen ‘tusi’, ‘tuci’, ‘pink panther’ of dus ‘roze cocaïne’, is een zalmroze poeder. Tucibi spreek je uit op z’n Engels, als 2C-B. Dat is een tripmiddel, maar wel een ander soort drug dan waar het nu om gaat.

Tucibi is een onvoorspelbare mix van verschillende soorten drugs, zoals mdma en ketamine, maar niet van cocaïne. Omdat de samenstelling en concentratie van de drugs elke keer anders is, afhankelijk van het recept van de kok, wordt het gebruik ervan omschreven als riskant. Dat het spul in roze vorm wordt verkocht, is niet meer dan een marketingtruc. Zuid-Amerika was jarenlang de enige plek op aarde waar deze illegale partydrug in omloop was, maar de laatste tijd wordt tucibi steeds vaker aangetroffen in Europa.

De afgelopen maanden dook het middel her en der op in Spanje. Eind november werd bijvoorbeeld 8 kilo in beslag genomen op het vliegveld van Madrid. Ook in landen als Canada en Zwitserland is het spul inmiddels gesignaleerd. Hoewel het vooralsnog om relatief kleine hoeveelheden gaat, waarschuwen de Verenigde Naties voor een trend in de productie en handel ervan. Of ‘roze cocaïne’ ook al in Nederland is opgedoken, is nog onbekend.

Misdaad
  • Pro Shots