Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen verloor veel vrienden door kaarsenrel: 'Vreselijk teleurgesteld'

Het veelbesproken 'kaarsenincident' van afgelopen jaar heeft negatieve gevolgen gehad voor Johan Derksen. Niet alleen voor zijn carrière, maar ook privé. De Vandaag Inside-presentator is daarna namelijk veel vrienden kwijtgeraakt. En hoewel hij daar in eerste instantie best wel mee zat, denkt hij daar nu heel anders over.

Johan Derksen

Bijzondere band, of toch niet?

In gesprek met De Telegraaf blikt Johan Derksen terug op de veelbesproken kaarsenrel. De presentator en analist is na het incident veel vrienden verloren. "Mensen waarvan ik dacht dat we een heel bijzondere band hadden, maar die gewoon niets meer van zich lieten horen", vertelt hij. "Daar was ik vreselijk teleurgesteld over", aldus Johan.

Hele land boos

In eerste instantie zat Johan er best wel mee, maar al snel draaide hij bij. "Leuk is anders, maar ik ben er ook heel hard in", zegt hij daarover. "Als ik er goed over nadenk, interesseert het mij ook geen reet – want dan zijn het ook geen echte vrienden geweest", zo stelt hij.

Ook vindt Derksen weten dat vooral andere mensen problemen hadden met het voorval. "Door mijn kaarsverhaal was heel Nederland over zijn toeren, behalve ikzelf. Als het hele land boos op me is, vind ik dat geen enkel probleem. Dat mag."

De kaars

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mocht je de kaarsenrel van Derksen hebben gemist, hierbij een kleine recap. In het voorjaar van 2022 ontstond er grote ophef toen Johan Derksen in een uitzending vertelde dat hij ooit een beschonken vrouw had gepenetreerd met een kaars. Vanwege het voorval was Vandaag Inside enige tijd niet op televisie. Later zwakte hij het verhaal af, door te zeggen dat er geen penetratie is geweest.

Nieuws
  • RTL Boulevard
  • Brunopress